18. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Christian ser frem til ny stor fest med Frederik og Margrethe

Kronprins Frederik, prins christian og dronning Margrethe
Kronprins Frederik, prins christian og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Efter weekendens fantastiske konfirmationsfest med prins Christian i hovedrollen, kan den kongelige familie allerede nu se frem til en ny stor fejring.

Prins Christian fik en oplevelse for livet, da han i lørdags blev konfirmeret og fejret af sin familie og nære venner.

Kronprinsparret og dronning Margrethe nød at se konfirmanden i fin form hele dagen i Fredensborg, hvor der efter den kirkelige højtidelighed var privat frokost i Kancellihuset.

Christian klar til ny fest med Frederik og Margrethe

Om mindre end en måned er der igen stor fest med prins Christian i en af de bærende royale roller.

Også kronprins Frederik og i høj grad Hendes Majestæt dronning Margrethe har vigtige roller på en helt særlig dag i Sønderjylland den 13. juni.

Kronprinsen glæder sig

Til Lysfest på Haderslev Kaserne den 4. maj i anledning af Danmarks befrielse kom kronprins Frederik ind på euforien på befrielsesdagen i 1945, og han sammenlignede det med en anden historisk dansk begivenhed.

- Frihedsbudskabet om de tyske troppers i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark hensatte det meste af Danmark i nærmest euforisk stemning. Danmark var atter frit. Når jeg står her i aften i Haderslev, kommer jeg også for en stund til at tænke på, at det var den samme form for euforiske stemning, som min oldefar kong Christian den 10., oplevede, da han den 10. juli 1920 red over den gamle grænse ved Kongeåren, sagde kronprinsen og understregede derefter, at han selv glæder sig meget til at markere 100 året for Genforeningen.

-100-året for denne store begivenhed glæder jeg mig til at fejre sammen med min mor Hendes Majestæt dronningen og min søn prins Christian den 13. juni i år, kom det fra Frederik.

Det første højdepunkt

Det første højdepunkt på årets sejlsæson bliver søndag den 13. juni, hvor dronningen deltager i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland. Sidste år blev Kongehusets planlagte genforeningsaktiviteter i juli måned aflyst.

I år er det planen, at dronning Margrethe deltager i den udskudte fejring med et program, der er inspireret af det arrangement, som fandt sted i 1920.

Kronprinsen og prins Christian vil også deltage i dele af markeringen.

Læs mere om: