10. nov. 2013
Af af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

LIVSSTIL: 6 tips til at vælge den rette makeup

tips til at vælge den rette makeup
Foto: AOP
Hvilken farvenuance er den rette at bruge som blush? Og hvordan finder du en foundation, der passer til netop din hudtilstand? Få tipsene her.

Det kan være en jungle at bevæge sig rundt imellem alle de forskellige makeupprodukter, når du skal finde dem, der passer bedst til dig. Makeupartist hos makeupbrandet Bobbi Brown, Cassandra Garcia, guider dig til, hvordan du vælger makeup, der fremhæver din naturlige skønhed. Det skriver iVillage.com.

Makeup skal ikke dække dit ansigt fuldstændigt til, det skal i stedet forskønne, udjævne og understrege de gode og de problemfyldte områder i dit ansigt. Det kræver en indsats, når du vælger produkter, da det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dine naturlige farver og din huds tilstand, forklarer makeupartisten.

Dette skal du gå efter, når du vælger makeup ifølge Cassandra Garcia:

1. Foundation

Rigtigt mange begår den fejl, når de vælger foundation, at de udelukkende kigger på farven. Men ligesom med almindelig hudcreme, så skal du også kigge på, hvordan din hudtilstand er. Er din hud fedtet, skal du gå efter oliefri foundation, mens en tør hud kræver en foundation, der giver fugt eller blot en farvet dagcreme. Hvis du vælger en foundation, der er meget mat, så vil det lettere kunne ses af andre, at du bærer foundation. Så gå efter en, der blender godt ind i din egen hud.

2. Farven på din foundation

Du har sikkert hørt, at du skal vælge en farvenuance, der er magen til din naturlige hudfarve. Men de færreste har en helt jævn hudfarve i ansigtet, så det kan være lidt svært at gå ud fra det. Brug i stedet farven på din brystkasse som udgangspunkt, da den er mere jævn, men vil passe godt til dit ansigt.

3. Blush

Blush til kinderne findes i alle mulige farvenuancer. Lige fra de brunlige, til de orange og de rødlige. Hvis du vil bruge en farvenuance, der ser naturlig ud til dig, så kan du enten vælge ud fra den kulør, du får, når du rødmer eller din egen læbefarve.

4. Highlighter

Highlighteren er den, du bruger til at fremhæve steder, som gerne skal fanges af lyset. Dvs. lige under det yderste af øjenbrynene, det øverste sted på kindbenene og måske på næseryggen. Men er highlighteren for lys eller i en forkert nuance, så kommer det ikke til at synes naturligt. Du skal vælge en lys farve, der passer til din egen hudtone, så du ikke kommer til at se skinnende ud. Highlighteren skal blende naturligt ind.

5. Øjenbrynsfarve

Tegner du dine øjenbryn op med en kohlblyant, så bør du stoppe straks. Det ser unaturligt ud, og de bliver sikkert også for mørke. I stedet bør du ifølge makeupartisten benytte en øjenskygge uden glimmer i en tone mørkere end din egen brynfarve. Fyld ud med en børste de steder, hvor øjenbrynene ikke er jævne.

6. Læbefarve

Hvis du gerne vil bruge en læbefarve, som ser naturlig ud, så skal du vælge en gloss eller læbestift, der er en tone lysere eller mørkere end din egen læbefarve. Vælg desuden gerne et læbeprodukt, der er mere cremet, end det er skinnende.

Læs mere om: