Søndag, 11. august 2013 — af af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Livsstil - 7 tips til at få flad mave hurtigt

Du kan let komme den oppustede mave til livs. Få syv gode råd her.
Foto: AOP
Du kan let komme den oppustede mave til livs. Få syv gode råd her.

Er din mave stor og oppustet, og skal du klemmes ned i en stram kjole i en nær fremtid, kan du faktisk ret hurtigt gøre noget ved problemet.

Ofte skyldes den oppustede mave nemlig, at du har spist forkert.

- Hvis du har overspist i et par dage, kan du let tage 1,5 kilo på. Heldigvis er denne vægtstigning ofte midlertidig, og du kan komme af med den på mindre end en uge, siger Keri Gans, der er diætist og forfatter til ’The Small Change Diet’, til Prevention.com.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her får du 7 tips til, hvordan du hurtigt får maven flad:

1. Drop saltet

Har du en tendens til at bruge meget salt på maden, bør du måske skrue lidt ned for dit forbrug. Når du har et højt saltindtag, vil din krop holde på mere væske, og det vil gøre dig oppustet og få din vægt til at stige.

Hold dig derfor fra at drysse ekstra salt på maden og færdigmad, der kan have et højt saltindhold, og krydr i stedet din mad med urter og krydderier, lyder rådet fra Keri Gans.

2. Drop hvidt brød

Skal du smide mavedellen hurtigt, må du droppe de hurtige kulhydrater i din kost, det vil f.eks. sige hvidt brød, pasta og kartofler. Dermed forbrænder din krop fedt i stedet for de hurtige kulhydrater, og det vil skrumpe din mave ind.

Keri Gans råder til, man f.eks. spiser æg til morgenmad og proteinrige mellemmåltider som f.eks. ost og nødder.

3. Spis brune ris

Pasta og hvidt brød kan gøre din mave oppustet og give dig luft i maven, siger Jackie Wolf, der er læge og forfatter til A Woman’s Guide to a Healthy Stomach.

Ris har dog ikke helt samme effekt på fordøjelsessystemet, så spis en lille portion brune ris, hvis du har en trang til andet end kød og grøntsager.

4. Drop mælken

Føler du dig oppustet, og har du luft i maven efter at have indtaget mælkeprodukter, er du måske laktoseintolerant, som 5 pct. af den voksne danske befolkning er.

Det er man, når kroppen ikke kan nedbryde og fordøje sukkeret i mælken, og det giver dig altså problemer med fordøjelsessystemet.

Skift over til laktosefrie produkter, lyder rådet fra Jackie Wolf.

5. Spis de rigtige frugter

Gå efter de frugter, som er lette for maven at fordøje. Bær, vindruer og citrusfrugter er lettere for maven at klare end frugter med et højere fruktoseindhold såsom æbler og pærer.

6. Drop alkohol

Plejer du at få et glas rødvin til middagsmaden, må du droppe det, hvis maven skal være flad. Alkohol dehydrerer kroppen og gør det sværere for den at rense ud.

Drikkevarer med et højt syreindhold kan øvrigt irritere tarmkanalen og gøre dig oppustet, siger eksperterne.

7. Vær aktiv

En undersøgelse fra Autonomous University of Barcelona har vist, at let fysisk aktivitet kan hjælpe på luft i maven og oppustethed.

Den øgede puls og vejrtrækning stimulerer nemlig de naturlige sammentrækninger af musklerne, som dermed forebygger forstoppelse og luft i maven ved at holde gang i fordøjelsessystemet.

Gå en tur efter dine måltider eller tag en rolig cykeltur for at sætte gang i systemet.

Kilde: Prevention.com

    Seneste nyt

    Relaterede artikler

    Udvalgt til dig

    Fra forsiden