2. mar. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Avocado holder dig sund og rask

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-avokado-aop.jpg
Holder du igen med avocado pga. dens høje fedtindhold? Måske er det på tide at skrue op for indtaget. En halv avocado om dagen, holder tilsyneladende lægen fra døren.

Mere af det gode kolesterol, lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme, lavere vægt, mindre BMI, mindre talje. Ifølge en ny analyse af en stor undersøgelse, er der stort set ingen ende med alle de positive sider, der er forbundet med et relativt stort indtag af den fede, grønne frugt.

Resultaterne er kommet frem, efter en gruppe forskere har gennemgået en stor mængde data fra den nyeste store amerikanske National Health and Nutrition Examination Survey, der blev lavet fra 2001 til 2008.

Forskerne gennemgik data fra 17.567 amerikanere over 19 år. Heraf spiste 347 deltagere (to procent) hver dag avocado svarende til ca. 114 kalorier. Dvs. omtrent en halv avocado af medium størrelse. Det skriver LiveScience.com

Avocadospisere er sunde mennesker

Undersøgelsen, der er blevet offentliggjort i det seneste nummer af tidsskriftet Nutrition Journal, viser imidlertid ikke, hvad der er årsag og effekt.

Ved at studere den kost, som avocadoentusiasterne indtog, kunne forskerne dog fastslå, at disse personer generelt spiste mere frugt og grønt og mindre tilsat sukker, end de resterende deltagere i undersøgelsen. Det peger i retningen af, at avocadospiserne generelt lever sundt, hvilket kan være med til at forklare deres gode helbredstilstand.

Læs mere om: