5. maj. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk og Louise Møller

Livsstil: Danskerne er blevet glade for fuldkorn

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/danskerneerblevetgladeforfuldkort.jpg
Arkivfoto: AOP
Selvom et hvidt stykke franskbrød smager ganske godt, er det langt bedre at vælge et mere groft fuldkornsbrød

Og det lader da også til, at danskerne efterhånden går mere op i at spise brød med masser af fuldkorn.

En ny undersøgelse, som analysefirmaet Nielsen har udført for Fuldkornspartnerskabet, viser, at 24 pct. af de adspurgte gerne ville spise mere fuldkorn, hvis der var mere fuldkorn i de produkter, de normalt køber.

- Det er glædeligt, at så mange danskere ville spise mere fuldkorn, hvis det 'bare' kom i de produkter, de alligevel spiser. Fuldkorn indeholder nemlig flere vitaminer og mineraler, fordi man får det hele med fra kornet. Så vi ser med stor glæde på udviklingen, siger Bente Stærk fra Fødevarestyrelsen.

Fuldkorn findes i andet end brød
Der er da også flere og flere danskere, der kender fuldkornslogoet.

69 pct. af de indkøbsansvarlige kvinder kender til logoet, som giver et praj om, at der et højt indhold af fuldkorn samt et lavt indhold af sukker, fedt og salt.

- Kendskabet til, hvad fuldkorn er, skal øges. Det gør vi bl.a. ved at tage fat på de myter, der findes om fuldkorn - dem vil vi gerne gøre op med én for én. Det er fx en myte, at fuldkorn kun findes i brød. Fuldkorn findes i mange forskellige produkter som mel, gryn, morgenmadsprodukter, pasta, knækbrød og ris. Øger vi kendskabet til fuldkorn og bidrager til tilgængeligheden - så tror vi, at endnu flere vil spise endnu mere fuldkorn, siger Rikke Iben Neess, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere om: