Mandag, 15. april 2013 - af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Danskerne vil gerne date rygere

Rygning
Foto: AOP
Vores partner behøver ikke at være veltrænet, og han må gerne ryge.

Er du single, og er du på jagt efter den eneste ene, behøver du faktisk ikke at stoppe med at ryge og bruge al din tid i fitnesscenteret på at få en perfekt krop.

En ny undersøgelse, som datingsiden Zoosk står bag, viser nemlig, at 53,4 pct. af danskerne er åbne over for at være kærester med en ryger, og det er faktisk kun 17,5 pct., der tænder på en atletisk krop hos partneren.

Ifølge sexolog Jakob Olrik skyldes det, at danskerne er ved at indse, at kærlighed ikke handler om at være perfekt – men om at være autentisk.

- Set i lyset af at danskerne opfordres til, hvordan vi skal leve sundt og se ud, er mange selvfølgelig hoppet på idealiseringsbølgen. Vi tror, at det vil bringe os succes hos det modsatte køn. Vi kaster os derfor glædeligt over alverdens spisetrends fra kernesunde principper til stenalderkost og investerer i dyre løbesko og cykeludstyr. Men i virkeligheden ønsker vi ikke at være kærester med det idealbillede, som vi selv arbejder hårdt for at iscenesætte, siger Jakob Olrik.

Brug tiden på lagengymnastik

Undersøgelsen viser da også, at det kun er 8,6 pct. af de danske mænd, som tænder på helt tynde piger, og kun hver femte kvinde er vild med stærke og robuste mænd.

Det er faktisk de helt almindelige kropsbygninger, der er mest attraktive hos både mænd og kvinder (58,9 pct.). Herudover er det kun 37,2 pct., der mener, det er vigtigt, at partneren dyrker motion, og det er kun en tredjedel af de adspurgte, der vil acceptere, at kæresten bruger mere end 1-6 timer på motion om ugen.

- Det ville også være langt mere fornuftigt og sjovt, hvis danskerne brugte tiden på lagengymnastik i stedet for at realisere sig selv med ekstreme sportsprojekter. Det ville både give glæde i forholdet og god kondition, siger sexologen.

Drop at jagte tidens idealbillede

Det er ifølge undersøgelsen især kvinderne, der gerne vil have en stringent og sund livsstil, som de selv styrer. Fx vil 75,1 pct. af mændene synes, det er i orden, at kæresten kræver, han skal tabe sig. Det samme gælder kun for 36,3 pct. af kvinderne.

- Her vil det være en god ide for mændene at huske, at deres opfordring om vægttab og motion til kvinderne vil blive hørt som en anklage mod, at hun ikke har styr på egen sundhed. Så træd varsomt. Kvinder bør huske, at langt de fleste mænd hellere foretrækker en livsglad kvinde frem for én, der jagter tidens idealbillede. Mænd er magelige anlagte, så vi magter reelt ikke leve op til hysteriet for at sige det rent ud, lyder det fra Jakob Olrik.

1.078 danskere har deltaget i undersøgelsen.

Vil du alligevel have, din partner skal droppe smøgerne? Så få guiden til at stoppe på Udeoghjemme.dk

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden