Tirsdag, 28. maj 2013 — af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Den overraskende grund til dårlig hukommelse

Livsstil hukommelse
Foto: AOP
Er du blevet mere end almindeligt dårlig til at huske fødselsdage, eller hvor du lagde bilnøglerne, så kan det være en bivirkning ved overgangsalderen.

Overgangsalderen kan være en plagsom tid for mange kvinder. Men ud over de velkendte hedeture, nattesveden og den vaginale tørhed, så bliver en del kvinder også plaget af hukommelsesbesvær, viser en ny undersøgelse.

Det er forskere ved University of Illinois og Northwestern University i Chicago, der har udført en undersøgelse blandt 68 kvinder, som var mellem 44 og 62 år, skriver Dailymail.co.uk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Varme kvinder husker dårligst

Tilstanden opstår især, hvis kvinderne er plagede af hedeture, konkluderer forskerne på baggrund af undersøgelsen, og kvinderne i undersøgelsen havde mindst 35 hedeture om ugen.

De undersøgte kvinder blev bedt om at udføre hukommelsestests, og det viste sig, at jo flere hedeture kvinderne oplevede, jo dårligere klarede de sig i testene. Desuden var de kvinder, der led af længerevarende hedeture tilsyneladende også mere påvirkede i forhold til hukommelsen.

Det varer kun i et par år

Det er meget sandsynligt, at hukommelsesbesværet er forbundet med, hvor påvirkelige kvinderne er af det hormonelle skifte, der er i forbindelse med overgangsalderen. En tidligere undersøgelse fra University of Rochester Medical Centre i New York har nemlig vist, at de svingende niveauer af hormoner i kroppen kan påvirke hukommelsen. Den gode nyhed i denne undersøgelse var, at den dårlige hukommelse på grund af hormoner ikke er permanent, skriver Dailymail.co.uk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden