29. jul. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Derfor er langdistanceforhold fantastiske

Livsstil - langdistanceforhold
Foto: AOP
Man når ikke at kede sig med hinanden, siger en parforholdsekspert.

Hvis du ikke helt kan overskue at påbegynde et langdistanceforhold, viser det sig nu, at du faktisk ikke behøver at være så nervøs.

For en ny undersøgelse publiceret i tidsskriftet Journal of Communication viser, at langdistanceforhold ofte er mere intime og tillidsfulde end de forhold, hvor parterne bor tæt på hinanden, skriver Prevention.com.

Forskerne fra University of Hong Kong samt Cornell University undersøgte en lang række heteroseksuelle par, som alle var studerende på omkring 21 år. Halvdelen af dem var i langdistanceforhold, mens resten boede tæt på hinanden.

I en uge skulle testpersonerne registrere hver eneste interaktion, de havde med deres partner, i en dagbog, og de skulle registrere, om denne kontakt foregik på sms, email, chat, ansigt-til-ansigt osv.

Bedre forhold med distance

Længden af korrespondancerne blev registreret, og forskerne så ligeledes på, hvordan de havde det under og efter kontakten til hinanden.

Parrene havde i gennemsnit 3,5 interaktioner per dag. Selvom personerne i langdistanceforhold havde færre interaktioner end gennemsnittet, var de længere og mere meningsfulde, og de betragtede også deres partnere som mere åbne og ærlige end parrene, der boede tæt på hinanden.

Langdistanceparrene følte også en særlig intimitet, der især skyldtes en følelse af at blive forstået, bekræftet og taget godt af. De idealiserede i øvrigt også deres partnere langt mere, siger forskerne.

Der er ingen kedsomhed

Personerne i langdistanceforhold så også mere positivt på deres forholds fremtid, og det er der en god grund til, siger Tina Tessina, der er psykoterapeut og forfatter, om undersøgelsen.

- Man får ikke en chance for at kede sig med hinanden, og kedsomhed er et kæmpe problem i lange parforhold. Følelsen af at savne hinanden er virkelig værdifuld – alle de ting man tog for givet i sin partner, er pludselig væk, og alt det din partner tilførte dit liv af gode ting bliver virkelig sat i relief, fordi det er væk, udtaler Tina Tessina til Prevention.com.

Hun råder til, at man dyrker telefonsex, hvis man sjældent ser hinanden, for at vedligeholde den intimitet, som sex typisk giver.

Kilde: Prevention.com

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: