24. sep. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, News Desk, Aller Media

Livsstil - Derfor gør Facebook dig fed

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/facebook.jpg
Jo mere tid du bruger på sociale medier, desto større er risikoen for at blive tyk - læs hvorfor her.

Alt for mange mennesker er tykke, og nu viser nye undersøgelser, at udbredelsen af de sociale medier bestemt ikke har afhjulpet problemet.

En undersøgelse lavet ved University of Ulster i Nordirland viser, at tiden man bruger på Facebook, Twitter og andre sociale medier faktisk går ud over den tid, man havde planlagt at bruge på fysisk aktivitet og træning.

Jo mindre fysisk aktivitet pga. sociale medier, desto større risiko for overvægt, har forskerne slået fast.

Chefdiætist nikker genkendende til tendens

Deltagerne i undersøgelsen brugte i gennemsnit en time om dagen på de sociale medier. Og det er ifølge Lisa Bolting, der er chefdiætist hos Slankedoktor.dk, muligt, at det går ud over vægten.

- Om det præcist er de sociale medier, som gør os mere overvægtige, ved jeg ikke, men jeg er helt enig i, at nettet har gjort, at vi bruger uendelig meget tid på det, da det nu er tilgængeligt i vores baglomme. Når vi bruger mere tid på andre ting, bliver der selvsagt mindre tid til at motionere og dermed større risiko for at øge vægten, siger Lisa Bolting til Alive.dk.

Forskerne vil nu undersøge tendensen nærmere - og også se på, om der er forskel på effekten fra de forskellige sociale medier som Twitter, Facebook, LinkedIn mv.

Undersøgelsen blandt de 350 studerende har været præsenteret ved British Psychological Society's Division of Health Psychology- konferencen i Liverpool.

Kilde: Health.com

Læs mere om: