Fredag, 16. august 2013 — af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Derfor skal du have en proteinrig morgenmad

Foto: AOP
Sværger du til et af de typiske morgenmadsprodukter med mælk om morgenen, så snyder du måske din krop for nogle værdifulde proteiner.

Med mange af de moderne typer kure er der fokus på et lavt indtag af kulhydrater og et højt indtag at protein og fedt. Det er dog heller ikke nødvendigvis en anbefalelsesværdig vej at gå, mener diætist Melinda Johnson. Men at iberegne flere proteinholdige fødevarer i morgenmaden er en god idé, siger hun. Det skriver usnews.com.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Krudt til dine muskler

Diætisten forklarer, at proteinerne er nyttige, fordi de hjælper med at genopbygge og holde din muskelmasse ved lige. Men mindst lige så vigtigt for dig der gerne vil holde den slanke linje eller tabe dig, så holder proteinerne dig mæt længere.

Ikke kun proteiner om aftenen

Ifølge diætisten er det vigtigt at sprede proteinindtaget ud over hele dagen, så det ikke blot er din frokost og din aftensmad, der er proteinrig. Det vil gøre det lettere for dig at undgå at snacke rigeligt med kulhydrater ved mellemmåltiderne.

Melinda Johnson kommer med forskellige forslag til, hvordan du laver en mættende og varieret morgenmad, hvor der er godt med proteiner i. Her er et udvalg:

1) Jordbærsmoothie

Hæld følgende i din bleender: 1 ¼ dl jordbær, 1 ¾ dl græsk yoghurt, ¾ dl havregryn, 1 ¼ dl minimælk. Tilsæt lidt honning, hvis du behøver det.

I alt ca. 21 gram protein

2) Melonbowle

Tag kødet ud af en cantaloupmelon og skær det i tern. Hæld det tilbage i den udtyndede melon og bland det med 2,5 dl hytteost.

I alt ca. 25 gram protein

3) Havregrød med æble og valnød

Kog en portion havregrød på 1¾ dl havregryn og 3 ¼ dl minimælk. Tilsæt ½ dl hakkede valnødder og et hakket æble. Drys med kanel, og brug lidt honning, hvis du behøver det.

I alt ca. 24 gram protein

4) Middelhavssandwich

Fuldkornspitabrød fyldes med fire tsk. hummus, tomatskiver, ¼ dl gedeost og ½ dl hakkede mandler. Drik 1 ¼ dl mælk til eller lav en café latte på samme mængde mælk.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden