Torsdag, 13. juni 2019 — af af Aller Media

LIVSSTIL: Derfor taber din mand sig hurtigere end dig

Foto: AOP
Er du gået på kur sammen med din mand for blot at opleve det nedslående faktum, at din mand taber sig langt hurtigere og mere end dig selv? Der findes en god forklaring.

En undersøgelse fastslår, hvad mange kvinder længe har vidst: det er lettere for mænd at tabe sig. Ikke at det er uforståeligt, for mænd er simpelthen bedre til at holde kuren og lader sig ikke så let styre af deres følelser, som kvinder gør i forhold til trøstespisning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

  Det er vægttabsvirksomheden Slimming World, der står bag den store undersøgelse, hvor vægttabsforløb blandt 1,2 millioner brugere er blevet fulgt gennem en periode på 12 uger. I gennemsnit tabte kvinderne sig knap 5 kilo, mens mændene tabte sig 7,3 kilo gennem forløbet. Det skriver Dailymail.co.uk.

  - Forskning peger på, at mænds hjerner er mere løsningsorienterede. De er mere fokuserede, får en bedre start, og de er mindre tilbøjelige til at blive distraherede eller afsporede af andre begivenheder i deres liv, siger Jacquie Lavin, der er læge og chef for ernæring og forskning hos Slimming World, til Dailymail.co.uk.

  Kvinderne lader sig styre af følelserne

  Kvinder har det ifølge lægen med at ryge ud i trøstespisning, når livet går dem imod. De har også brug for mere emotionel støtte i forbindelse med et vægttab end mænd.

  - Kvinder har som regel brug for et højere niveau af følelsesmæssig støtte for at afdække deres problemer i forbindelse med mad og brug for mere hjælp til at genvinde kontrollen over deres valg, i hvad der kan være et svært og tiltrækkende kostmiljø. Og de er mere tilbøjelige til at fortælle os, at stressende og følelsesmæssige begivenheder i deres liv saboterer deres vægttab, siger Jacquie Lavin.

  Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
  Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

  Et forløb der giver mening for den enkelte

  Dog understreger lægen at alle mennesker er forskellige, og der er også kvinder, der er rigtigt gode til at styre et vægttabsforløb, ligesom der er mænd, der kan have svært ved det. Det vigtigste er, at man får tilrettelagt et forløb, der er realistisk og praktisk muligt i forhold til det liv, man lever.

  Seneste nyt

  Relaterede artikler

  Udvalgt til dig

  Fra forsiden