Onsdag, 19. juni 2019 — af af Aller Media

LIVSSTIL: Det distraherer kvinder mest på jobbet

Foto: AOP
Kvinder har sværere end mænd ved at slippe tankerne om børn og familien på jobbet.

Rigtig mange går rundt med bekymringer i hverdagen, og de kan være svære at slippe, selvom man er på arbejde.

Nu viser en ny undersøgelse, at flest kvinder bekymrer sig og føler sig stressede omkring deres familier i løbet af en dag. Også selvom mændene spiller en stor og aktiv rolle i familielivet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forskere adspurgte 402 arbejdende mødre og 291 arbejdende fædre otte gange om dagen i to uger om deres tanker og følelser. Resultatet var, at mødre og fædre tænkte lige meget på familien, men hos mødrene var tankerne forbundet med øget stress og frustration, mens fædrene ikke oplevede denne effekt, skriver Prevention.com.

Kvinder bedømmes hårdere

Selvom mænd og kvinder er blevet mere ligestillede, når det kommer til hjemmet og familielivet, fylder kvindernes roller som ’bestyrere’ derhjemme alligevel en del.

- Det er mødrene, der dømmes af samfundet, hvis noget går galt. F.eks. opfattes det mere negativt, hvis en mor henter sit barn for sent i daginstitutionen, end hvis faren er 5-10 minutter for sent på den, for det er moderens rolle at opfylde disse krav, siger Shira Offer, der er assisterende professor i sociologi ved Bar-Ilan University i Israel og forfatter til studiet, og fortsætter:

- Samfundets kritik er simpelthen hårdere mod moderen end faderen. Man er mere tilgivende, når mændene kludrer i det.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

En stor byrde for kvinderne

For mange kvinder bliver det en stor byrde at skulle leve op til alle disse krav, og de glemmer ofte sig selv i det for i stedet at prioritere familien.

- Mange fædre ser ikke, hvor stor en byrde det er for kvinderne. Det er ikke kun det at skifte bleer, lave mad og gøre rent – det er også alle bekymringerne omkring det, forklarer Shira Offer.

Undersøgelsen blev præsenteret ved det årlige møde hos American Sociological Association.

Kilde: Prevention.com

    Seneste nyt

    Relaterede artikler

    Udvalgt til dig

    Fra forsiden