Tirsdag, 22. januar 2013 — af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil: Det ser vi efter hos en partner

Politiske holdninger har en betydning, når vi skal finde en partner
Politiske holdninger har en betydning, når vi skal finde en partner
Foto: AOP
Vedkommende skal ikke kun være sjov og fræk. Vi går i højere grad efter noget helt andet

Venstre, Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti? Det er bestemt ikke lige meget, hvor en potentiel partner sætter sit kryds rent politisk ifølge en ny undersøgelse.

Der bliver kigget efter andet end det gode udseende og humoristisk sans, når vi vælger den partner, som vi gerne vil tilbringe de næste mange år sammen med. Ifølge en ny amerikansk undersøgelse, så vælger vi i endnu højere grad efter, hvilken politisk overbevisning den anden part har.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er forskere fra Rice University og University of Nebraska-Lincoln, som er kommet til det resultat i en undersøgelse blandt 5000 amerikanske ægtepar.

Vi får ikke samme holdning med årene

Måske kunne man tro, at det handler om, at et par har en tendens til med årene at tilegne sig den samme politiske overbevisning. Men det afviser forskerne.

- Vi fandt meget få beviser på, at folk der har været gift i over 40 år, ændrer deres politiske overbevisning, siger John Alford, der er professor ved Rice University og lederen af undersøgelsen, til den amerikanske sundhedshjemmeside Meanshealth.com

- I næsten hvert eneste tilfælde viste det sig, at selvom folk havde været gift i 20 år, så havde de samme politiske holdninger, som da de blev gift, siger John Alford videre.

Tag diskussionen straks

Har du alligevel fundet sammen med en, som ikke er helt enig i dine politiske anskuelser, så er vejen frem at være ærlig omkring jeres forskelligheder, siger professoren.

- Politiske forskelligheder kommer ofte frem tidligt i forholdet, og folk har en tendens til at undgå at tale om dem, fordi det er svært. Men tag diskussionen, så snart den trænger sig på, for så finder I ud af, hvor gode I er til at rumme hinandens holdninger. Ligeså snart den første forelskelse har lagt sig, så vil I alligevel nå til konfrontationen, så den kan ikke undgås, siger John Alford.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden