13. sep. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Det sker, når du sluger dit tyggegummi

https://imgix.billedbladet.dk/media/aopd-118267.jpg
Foto: AOP
Kommer du indimellem til at sluge dit tyggegummi, og husker du også myterne, fra du var barn, om at det bliver i din krop i flere år, eller at det kan give dig tarmslyng? Heldigvis er sandheden mere tilforladelig.

Det amerikanske sundhedssite Sixwise.com har talt med forskellige fagfolk, som forklarer, hvad det egentlig betyder for din krop og din fordøjelse, når du kommer til at sluge dit tyggegummi.

Ifølge den store tyggegummiproducent Wrigley, så består tyggegummi af en række indholdsstoffer, som bliver opløst, når du tygger, og som ryger ret let igennem systemet. Det gælder bl.a. sødemidler eller sukker, smagsstoffer og blødgørende midler. Men der er også gummibase i, så du kan tygge længe på det, og hvis du sluger denne del, vil det blot passere helt igennem dit system i løbet af et par dage. Det skriver Sixwise.com.

Du behøver altså ikke bekymre dig om, at gummimassen sætter sig fast i din mave eller hober sig op i din tarm som årene går, hvis du skulle komme til at sluge flere stykker.

Det andet indhold er faktisk værre

Ifølge lægen Karl S. Kruszelnicki er der imidlertid andre virkninger ved at spise tyggegummi, der potentielt kan være langt mere generende for dit velbefindende.

- De dårlige bivirkninger ved tyggegummi inkluderer diarre, mavepine og luftafgang. Derudover kan du få mundsår af kanelaroma samt højt blodtryk og lavt indhold af kalium i blodet fra lakridsaroma, siger lægen til Sixwise.com.

Pas på med det sukkerfri tyggegummi

Andrew Weil, der også er læge, forklarer, at det især er det sukkerfri tyggegummi, der kan lede til maveproblemer.

- Sukkerfrit tyggegummi – slugt eller ej – i større mængder kan give fordøjelsesproblemer. Sukkererstatningen, som du finder i sukkerfrit tyggegummi, optages ikke i kroppen, men passerer videre i tyndtarm og tyktarm og kan føre til diarre, siger han til Sixwise.com.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: