Tirsdag, 25. juni 2019 — af af Aller Media

LIVSSTIL: Dette kan booste din hjerne

Foto: AOP
Et par kopper kakao om dagen er lige det, din hjerne har brug for.

Det kan måske give lidt dårligt samvittighed at spise chokolade eller drikke en varm kop kakao, men en undersøgelse viser faktisk, at der er en rigtig god undskyldning for at nyde det i ny og næ.

Et mindre studie foretaget af forskere fra Harvard Medical School viser nemlig, at drikker man to kopper varm chokolade om dagen i 30 dage, kan det øge blodgennemstrømningen til hjernen og forbedre hukommelsen hos ældre personer, som har en dårlig blodgennemstrømning, skriver Huffington Post.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi lærer hele tiden mere om blodtilstrømningen til hjernen, og hvordan det påvirker vores tanker. Da flere områder i hjernen har brug for mere energi for at fuldføre deres opgaver, har de også brug for mere blodtilstrømning. Dette forhold, også kaldet neurovaskulær kobling, kan faktisk spille en vigtig rolle ved lidelser som Alzheimers, udtaler Farzaneh A. Sorond, der er læge og forsker ved Harvard Medical School.

Indtog forskellige typer kakao

Testpersonerne, der havde en gennemsnitsalder på 73 år, blev opdelt i to grupper. Den ene gruppe fik varm chokolade rig på antioxidanten flavonol, mens den anden halvdel drak kakao med et lavt indhold af flavonoler.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Testdeltagerne fik ikke lov til at indtage andre chokoladetyper i den måned, hvor undersøgelsen stod på, og det viste sig, at begge typer kakao havde en positiv effekt på blodgennemstrømningen på 8,3 pct. hos de personer, der havde en dårlig blodgennemstrømning.

- Fra et klinisk aspekt kan vi se, at den vaskulære effekt fra kakaoen ikke skyldes indholdet af flavonoler, udtaler læge Paul Rosenberg samt ph.d. Can Ozan Tan, som begge har skrevet en kommentar om undersøgelsen.

Derfor kan forskerne altså ikke helt begrunde den positive effekt, men kun konkludere tilstedeværelsen af den.

Kilde: Huffington Post

    Seneste nyt

    Relaterede artikler

    Udvalgt til dig

    Fra forsiden