Mandag, 20. maj 2019 — af af Aller Media

LIVSSTIL: Dette kan forebygge en depression

forebyggelse af depression
Motion kan forbedre din tilstand, hvis du har en depression
Foto: AOP
Måske har du hørt, at motion kan forbedre din tilstand, hvis du har en depression, men nu viser forskning, at det også kan forebygge, at du bliver ramt senere hen.

Det er en tidligere meta-undersøgelsen, dvs. en analyse af 30 eksisterende undersøgelser, der viser, at blot 20-30 minutters daglig let motion kan forebygge en depression senere i livet. Det skriver Dailymail.co.uk

Det var 25 ud af de 30 undersøgelser, der viste, at det havde en signifikant betydning, at deltagerne havde dyrket motion igennem livet i forhold til at undgå en depression, da de blev ældre, hvilket forskerholdet fandt meget overbevisende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Du skal begynde tidligt

Det vigtige er, at du skal starte, mens du endnu er ung, hvis du gerne vil have den bedste forebyggende effekt. Det behøver ikke at være hård motion dagligt. Blot almindeligt, aktivt havearbejde eller en gåtur er nok.

Forebyggelsen er ikke kun fysisk

Ifølge forskerne så er det interessant, at motion ikke kun har en positiv betydning for din fysiske tilstand i fremtiden, men også din mentale tilstand kan holdes ved lige på den måde.

- Hvis du ikke er fysisk aktiv, så bør du gå i gang. Vi forbinder ofte motion med vægt og udseende, men det er også en af vejene til at opretholde et godt mentalt helbred langt ind i fremtiden, siger en af forskerne bag projektet, George Mammen fra University of Toronto. Det skriver Dailymail.co.uk.

Depression ledsages af andre sygdomme

Dailymail.co.uk skriver desuden, at personer med en depression ifølge British Medical Journal er mere tilbøjelige til at blive ramt af andre lidelser så som Parkinsons sygdom, demens, kroniske smerter og endda at få hjerteanfald.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden