Tirsdag, 3. september 2013 — af af Slankedoktor.dk, Aller Media

Livsstil - Diætistens 8 bedste slanketips

Foto: AOP
Det kan være meget individuelt, hvad, der virker og hvad, der ikke virker, når man ønsker at tabe sig. Her får du diætist Lisa Boltings bedste slanketips, der med garanti kan hjælpe dig til et lettere liv.

1. Slut med portion nummer to

Overvægt skyldes oftest, at du spiser mere, end din krop forbruger. Derfor er det første tip kort og godt: Du skal nøjes med første portion. Du må dog gerne spise ALLE de grøntsager, du har lyst til.

2. Seks små måltider frem for tre store

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Del dine måltider op i mange små. Kroppen har sværere ved at forbrænde store portioner og begynder derfor at fylde depoterne. Mange små måltider får forbrændingen til at stige. Så spis lidt morgen, formiddag, frokost, eftermiddag, aften og sen aften.

3. Snyd mavens sultsignaler

Din mave er forvænt til at kræve mad alt for ofte. Derfor skal du snyde din mave og langsomt vænne den til mindre mængder. Hvis den i utide skriger på mad, så spis, men sørg for, at det er lav-energi-mad som grøntsager, frugt og vand.

4. Drik masser af vand

Vand er sundt og så har det fire fantastiske egenskaber i tillæg: Indeholder 0 kalorier. Fylder mavesækken ud, så du føler dig mindre sulten. Et glas vand 10 min., før du spiser, kan fremskynde mæthedsfølelsen. Når fedtet i dine depoter skal løsnes og forbrændes, kræver det godt med vand.

5. Farvel til smør og fedt

Kalorie-taxameteret tæller lynhurtigt, når du spiser fedtholdig mad, mens det tæller langsomt, når du spiser grøntsager. Så sig farvel til smør, piskefløde og sødmælk, når du laver mad. Vælg det magre kød på under 10 % fedt eller kylling og kalkun, der er næsten uden fedt. Steg på teflon uden brug af fedt. Og læs på deklarationerne; sammenlign produkter mht. fedt og kostfibre.

6. Pas på brød, pasta, ris og morgenmadsprodukter

At blive slank kræver mådehold med især pasta, ris og brød, for disse madvarer feder faktisk, hvis du ikke begrænser dem, fordi de indeholder så megen energi, som skal brændes af. Spis ikke mere end 125-175 g i tilberedt tilstand til dit hovedmåltid.

7. Kun kager og sukkerstads én dag om ugen

Du kan opnå gode resultater i dit vægttab ved at skære ned på sukkeret. Skift sukker ud med frugt. Det er dog vigtigt at have en fast dag om ugen, hvor du må spise et stykke kage eller lidt slik. Dit vægttab risikerer at køre af sporet, hvis du ikke tillader dig selv blot en smule forkælelse.

8. Bevæg dig mere, end du plejer

En ændring af dine kostvaner gør det ikke alene, du skal også bevæge dig mere. Start blødt; gå fx en tur hver aften og tag aldrig elevatoren. Til at begynde med skal turen vare ca. en halv time. Gå i raskt tempo. Derefter skal du hver dag forøge gåturen, så du går længere og længere.

    Seneste nyt

    Relaterede artikler

    Udvalgt til dig

    Fra forsiden