Søndag, 3. marts 2013 — af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Fem sunde måder at bekæmpe alderdommen

Vil du se yngre ud uden botoxbehandlinger, skal du se på din livsstil.

Når du kommer lidt op i årene, længes du måske tilbage til dine unge år, hvor kroppen kunne holde til det meste. Og selvom det ikke er muligt at blive yngre på papiret, kan du faktisk gøre en række gode ting for din krop, der måske får dig til at føle dig yngre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er faktisk muligt at genopdage det gåpåmod og den optimisme, man følte, da man var yngre, udtaler Caroline Adams Miller, som har skrevet bogen 'Creating Your Best Life'.

Health.com har her samlet nogle tricks til, hvordan du holder din krop og dit sind ungt:

Sov mere

Søvnen er vigtig for, at du kan fungere helt optimalt i din hverdag.

- Det eneste tidspunkt, hvor kroppen helt regenererer sig selv på, er, når man sover. Søvnen er med til at holde din krop og sind pulserende, forklarer Henry Lodge, der er læge og medforfatter til 'Younger Next Year for Women'.

Har du en nat, hvor du er kommet sent i seng eller har sovet dårligt, så sørg for at komme tidligt i seng dagen efter. Og har du generelt søvnproblemer, skal du måske følge denne søvnkur: Lægen råder nemlig til, man tager seks uger, hvor man prioriterer at få 8 timers søvn hver nat. Du vil helt klart mærke forskel på dit helbred, når de seks uger er gået.

Spis det rigtige

Det er ikke nok at sove godt - du skal også spise sundt og varieret. Henry Lodge råder til, at man inden hvert måltid spiser et stykke frugt eller en grøntsag og drikker et stort glas vand.

Det giver dig vitaminer og antioxidanter, som er gavnlige for din sundhed. Men hele din kost behøver ikke at bestå af spinat og gulerødder.

- Så længe 90 pct. af din kost består af sunde valg, må du gerne slå dig lidt løs for de sidste 10 pct. Når du så f.eks. spiser en isvaffel, så sørg for virkelig at nyde den, råder Henry Lodge.

Træn

For at holde dig ung er det vigtigt at holde kroppen ved lige med træning. Og særligt styrketræning.

Ifølge Bob Greene, der er træner og forfatter til bogen '20 years younger', er styrketræning med til at mindske risikoen for at skader, og så øger det udholdenheden i kroppen. Han råder til, at man sørger for at styrketræne to-tre gange om ugen.

Gå op dit udseende

Det er okay at bruge lidt ekstra penge på en god ansigtscreme eller en kropsbehandling på skønhedsklinikken, når man er blevet lidt ældre. Det kan nemlig gøre en stor forskel for dit udseende.

- Der er stor forskel på at gå amok og prøve at se 10 år yngre ud eller prøve på at se så godt ud, man kan, ud fra sin alder. At forlænge vitaliteten i huden, håret og hele kroppen vil få dig til at føle dig mere selvsikker og ung, siger Vivian Diller, der er forfatter til 'Face It'.

Tænk dig yngre

Vil du føle dig yngre, handler det også meget om dine egne tanker. For hvis du tænker, du er ved at blive gammel, så vil det også være sådan, du føler dig.

- Din hjerne har brug for noget nyt hele tiden. Så hvis du vil føle dig yngre, skal du stimulere den med nye associationer og nye ting, siger Caroline Adams Miller.

Hun råder til, at man f.eks. løber en anden rute, end man plejer, eller drikker sin kaffe på en ny café - for at stimulere hjernen med nye indtryk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden