Tirsdag, 9. april 2013 - af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Gåture er lige så gode som løb

walking
Foto: AOP
Føler du, det kræver ekstrem mental energi at overvinde dig selv til at tage en løbetur? Så er der godt nyt til dig fra videnskabens verden.

En ny undersøgelse, der netop er blevet publiceret i tidskriftet Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, viser, at det er lige så sundt for dit helbred at gå en tur, som det er at løbe. I nogle tilfælde kan gåturen endda være bedre. Det skriver Womenshealthmag.com.

Det er forskere ved Lawrence Berkeley National Laboratory, der har talt med 15.045 personer, der regelmæssigt gik ture, samt 33.060 løbere. Alle mellem 18 og 80 år.

Formålet var at indsamle data omkring deres løbe- og gårutiner og at klarlægge deres helbredstilstand, og projektet stod på i over seks år.

Resultatet af undersøgelsen blev, at gåturene var lige så effektive i forhold til at forebygge forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, hjertesygdomme og diabetes. Dog krævede det, at deltagerne forbrændte lige så mange kalorier på deres gåture, som de andre gjorde på løbeturene. Dvs. at fodgængerne oftest skulle ud på længere ture.  

Til gengæld viste gåturene sig mere effektive i forhold til at forebygge forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og hjertesygdomme end løbeturene.

Da du næsten skal bruge dobbelt så lang tid på at gå som på at løbe for at opnå effekten, kan det være den bedste løsning at løbe på dage, hvor du er i tidsnød. Det har heldigvis ikke nogen betydning, at du tager nogle pauser og får pusten, før du løber videre.

Har du brug for et mål at træne mod? Meld dig til FEMINAs kvindeløb her

Find ud af, hvilken løbetype du er, på Femina.dk

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden