29. jul. 2013
Af af Jerk W. Langer, Ude og Hjemme, Aller Media

Livsstil - Gang slanker mere end løb

Gang slanker mere end løb
Foto: AOP
Mange tror, det er bedre at løbe end at gå. Den myte dementeres nu af forskerne...

Ny forskning viser, at rask gang er strålende til at slanke sig, sænke blodtrykket og få styr på kolesterol og type 2-diabetes. Effekten er lige så god som ved løb. Eneste ulempe er, at du kommer til at bruge mere tid på gangprojektet.

Du forbrænder samme antal kalorier ved at gå syv kilometer i raskt tempo, som hvis du løber fem. Hurtig gang er faktisk bedre til at smide de overflødige kilo. For i modsætning til løb bliver du ikke så sulten bagefter og forfalder derfor ikke til at overspise.

Du skal gå 100 skridt i minuttet

Gang træner stofskiftekonditionen, der stabiliserer blodsukkeret, forhindrer kolesterol og fedt i at hobe sig op i blodet, og holder blodtrykket på plads. Allerbedst virker rask gang, hvor du går 100 skridt i minuttet, og svinger armene med. Sæt i korte perioder så meget fart på, at pulsen banker i vejret, og du bliver forpustet.

En times gang styrker humøret og fremmer opmærksomhed og hukommelse. Vores muskler er aktive organer, som producerer og udskiller kemiske stoffer. De dannes imidlertid kun, når musklerne er aktive. Disse hormoner fungerer populært sagt som gødning i hjernen, så der dannes flere hjerneceller og nervebaner i hippocampus, som er centralt for vores hukommelse.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: