Livsstil - Her er august måneds fem superfoods
Det er altid en god idé at vælge sæsonens råvarer til madlavningen, og i sommermånederne er det med at benytte sig af, at der er masser af frisk frugt tilgængelig.
Nyhedsmediet Huffingtonpost.com har talt med Mitzi Dulan, der er klinisk diætist, og hun fortæller, hvorfor netop disse fem af sæsonens råvarer er så fantastiske.
Cantaloupmelon
Den lille melon med det søde, lyserøde melonkød er en af de superfrugter, som du klart bør vælge lige nu. Den er nemlig kaloriefattig trods sin sødme, og så indeholder den masser af vitamin A og C samt kalium og læskende vand, forklarer Mitzi Dulan. Hun opfordrer til, at du spiser af den til dine mellemmåltider eller bruger den i salaten, gerne tilsat mynteblade.
Squash
Du finder både masser af fibre, vitamin A, C og K og kalium i de bredt anvendelige, grønne squash. Og så er de lave på indholdet af kalorier, fortæller diætisten. De mindste af dem er så sprøde, at de sagtens kan bruges rå i en salat, evt. revne. Og ellers er de fantastiske i alt fra wok til kager. Prøv også at grille smalle stykker squash, som du skærer på langs af squashen. De kan for eksempel bruges på grillspyd, hvor du væver dem mellem de forskellige stykker grønt og kød, du ellers sætter på spyddet.
Aubergine
Den smukke lilla frugt er rig på fibre, lav på indholdet af kalorier og indeholder vitamin B6 og K. Og så er den fyldt med antioxidanter. Ligesom squash er den lækker at skære i tynde skiver på langs og grille, og derefter bruges i sandwich. Ellers kan den sauteres i tern og bruges som tilbehør til et lækkert stykke kød.
Brombær
Det lækre, mørke bær er fyldt med fibre og antioxidanter samtidig med, at det har et lavt kalorieindhold. Det indeholder en masse vitaminer både C, K og E, ligesom det er rigt på kalium og magnesium. Der er altså kun gode grunde til at tanke godt op med brombær, der heldigvis er lette at anvende, så længe sæsonen varer. Brug dem på din morgenyoghurt, i smoothies, i salater, i kager og som syltetøj.
Gul squash
Den gule, aflange squash er måske mindre kendt end sin grønne søster, men ikke desto mindre lige så anvendelig. Og så er den proppet med vitaminerne K og C, kalium og fibre. Prøv eventuelt kræfter med den franske ret ratatouille, når du skal finde anvendelse for din gule squash.
LÆS OGSÅ: