LIVSSTIL: Her er hemmeligheden bag et stærkt parforhold

livsstil kys

Kys styrker parforholdet

Foto: AOP

Kys er åbenbart nøglen til et godt parforhold, viser ny forskning.

Mandag, 27. maj 2019 - af Aller Media

Når man er i et nyt parforhold, er der masser af kys og kærlighed i luften. Men som årene går, får man måske ikke kysset sin partner i helt samme grad som i begyndelsen. Og det er en stor fejl, viser forskning.

For par, der ofte kysser hinanden, er i højere grad tilfredse med deres parforhold, viser undersøgelse fra Oxford University publiceret i tidsskriftet Archives of Sexual Behaviour.

Forskerne har fået 900 voksne personer fra USA og Storbritannien til at svare på et spørgeskema om deres holdning til at kysse. Personerne var i forskellige forholdstyper og hos dem, der var i et fast forhold, blev der også spurgt ind til deres tilfredshed med parforholdet, og hvor ofte de kyssede og havde sex med partneren, skriver Womenshealthmag.com.

Kysset betyder meget

Det viser sig, at nogle få faktorer blev associeret med et bedre parforhold.

Få kongeligt krus med BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Nemlig at have en partner, som kysser godt, at man ofte kysser, og at man er tilfreds med, hvor ofte man kysser og har sex.

- Det lader til, at der er noget unikt omkring det at kysse, som er relateret til tilfredsheden i parforholdet, og det kan sex ikke opfylde på samme måde, siger Rafael Wlodarski, der har ledet studiet ved Department of Experimental Psychology på University of Oxford.

Kys kan reducere stress

Forskerne ved endnu ikke, hvorfor det hænger sådan sammen, men et gæt er, at kys er med til at reducere stress, da det udløser lykkestoffer som endorfiner og oxytocin, og at det har en direkte effekt på hjernens belønningscenter.

- Det er umuligt på nuværende tidspunkt at sige, at det at kysse mere giver et sundere forhold eller om et godt parforhold giver flere kys. Men de to ting har helt klart en sammenhæng, forklarer forskeren.

Når det kom til at styrke båndet i parforholdet, var det at have sex oftere løsningen.

Kilde: Womenshealthmag.com