Torsdag, 4. april 2013 - af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Her er stoffet, der modvirker Alzheimers

Livsstil olivenolie
Olivenolie
Foto: AOP
Det findes i olivenolie og kan altså beskytte mod Alzheimers.

Om under 30 år vil dobbelt så mange danskere som i dag lide af en demenssygdom. Tendensen ses i hele verden, og det får naturligvis forskerne til at sætte ind for at finde en kur mod den modbydelige sygdom.

Forskere fra University of Louisiana har nemlig kigget på, hvorfor Alzheimers i mindre grad rammer personer, der spiser efter middelhavskosten, som består af gode olier, nødder, grøntsager og fisk.

Og netop olivenolie kan faktisk spille en central rolle i forhold til at beskytte mod Alzheimers, skriver Huffington Post.

Hjernecellerne beskyttes mod skader

Forskning har nemlig tidligere vist, at stoffet oleocanthal, der findes i ekstra jomfru olivenolie, beskytter nervecellerne fra de skader, som Alzheimers forårsager.

Det fik forskerne fra University of Louisiana til at undersøge, om oleocanthal kan mindske niveauet af beta-amyloid, der er et skadeligt proteinfragment, som spiller en rolle i Alzheimers, fra at aflejres i mellemrummet mellem hjernens nerveceller.

Forskerne dyrkede hjernecellerne fra laboratoriemus, som i to uger fik en dosis oleocanthal fra olivenolie dagligt. Og her kunne man tydeligt se, at produktionen af de proteiner og enzymer, der fjerner beta-amyloid fra hjernen, steg.

Middelhavskosten er allerede kendt for at gavne hjertet og forlænge livet, og nu kan der altså tilføjes endnu en god grund til at spise godt med fisk, grønt og olivenolie, lyder det fra forskerne.

Forskningen har været publiceret i tidsskriftet ACS Chemical Neuroscience.

Kilde: Huffington Post

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden