9. nov. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

LIVSSTIL: Her er superdrikken, alle taler om

Kombucha-te
Foto: AOP
Den skulle være sund, men man skal passe på, hvis man selv producerer den.

Der kommer hele tiden nye helsediller til, og nu er endnu en aktuel. Den nye superdrik hedder Kombucha-te og er en blanding af te, sukker og bakterier, som blandt andet kan hjælpe med at reducere stress, give bedre fordøjelse og mere energi.

Den skulle ikke smage særligt godt. Faktisk smager den af noget, der minder om rådden æblesaft. Men de, der drikker den, bruger den som et effektivt middel mod træthed, stress, hovedpine, uren hud og forstoppelse, skriver Health.com og KK.no.

Teen blev i øvrigt også brugt for 2.000 år siden i Kina, hvor man mente, den hjalp mod betændelser.

En længere proces

Drikken kan faktisk laves derhjemme, men den er mange dage undervejs. Den skal nemlig igennem en fermenteringsproces, som er en kemisk reaktion, hvor sukker omdannes til alkohol.

Når du har fået fingrene i Kombucha-svampen, lægges den ovenpå sødet te, og så skal den have lov til at stå i 10 dage, hvor den danner en masse stoffer. På toppen vil der blive dannet en bakteriekoloni, som tages af efter fermenteringen og bruges til en ny omgang te. Resten af teen kan herefter drikkes.

Forskning har vist, at teen kan forebygge forkølelser, sænke kolesterolet, styrke tænderne og forbedre fordøjelsen ved at forebygge mod madallergier og diarré, skriver eksperter på Health.com.

Skepsis fra eksperter

Eksperter på området er dog en smule skeptiske over for den nye drik. Mange af forskningsresultaterne er nemlig lavet på rotter, og det er så spørgsmålet, om de kan overføres til mennesker.

Desuden kan hjemmebrygningen af teen give problemer, for hvis hygiejnen ikke er i orden, kan bakterierne sprede sig og i stedet give dårlig mave.

Drikken kan faktisk købes færdig med forskellig slags smage i forskellige helsekostbutikker, hvis man ikke har mod på selv at brygge.

Kilde: Health.com og KK.no

Læs mere om: