13. nov. 2012
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Kaffe gør dig mere positiv

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livsstil-kaffe-aop.jpg
Det fleste synes, at en kop kaffe hjælper på humøret, og det er ikke uden grund, viser ny forskning.

Hvis du skal have overtalt din mand til et nyt stort indkøb, kan du med fordel gøre det over et par kopper kaffe. Så vil han nemlig have et bedre blik for de positive sider ved købet.

Et skud koffein hjælper hjernen til at blive bedre til at se det positive og ignorere det negative, viser en ny en undersøgelse fra Ruhr Universität Bochum, skriver alive.dk.

Forskerne satte sig for at finde ud af, om koffein har en indflydelse på vores opfattelse af ord. Og resultatet var, at forsøgspersonerne blev op til 7 procent mere præcise i genkendelsen af positive ord. Hvorimod der ikke var noget effekt at spore på den neutrale eller negative ord. Forsøgspersonerne havde indtaget koffein i en mængde, der svarer til to-tre kopper kaffe.

Påvirker måske kun opfattelsen af ord

Tidligere undersøgelser har vist, at indtagelsen af koffein kan gøre os mentalt skarpere, og det var et af aspekterne, der lå til grund for forskernes nysgerrighed.

- Denne undersøgelse viser, at det muligvis kun gør sig gældende for specifikke stimuli, som for eksempel kun positive ord, siger Lars Kuchinke, der er eksperimental psykolog ved Ruhr Universität, til LiveScience.com.

Videre undersøgelser vil kunne afsløre, om det også gør sig gældende for positive ansigter og fotos.

Læs mere om: