Tirsdag, 18. juni 2013 - af af Lisbeth Madsen, Newdesk, Aller Media

Livsstil - Kvinder er mere kæreste-kræsne end mænd

Livsstil kræsne kvinder
Foto: AOP
Der er meget, du selv kan gøre i samtalen for at skabe interesse hos manden, når du går på date. Og så er det muligt, at du også skal slække lidt på kravene til Mr. Right, hvis du gerne vil have en kæreste.

Et forskningshold fra Stanford University har sat sig for at finde ud af, hvilken dynamik der er i samtalen mellem par, der dater. De har derfor kortlagt, hvad der gør sig gældende, når der er kemi parrene imellem, og når der ikke er.

Undersøgelsen består af en analyse af samtalerne hos næsten 1000 speeddating-par. Ud over at optage de forskellige møder mellem parrene, så har deltagerne også efterfølgende udfyldt spørgeskemaer. Og forskerne er endt med at få nogle ret overraskende informationer ud fra dataene. Blandt andet at kvinderne generelt er mere kræsne end mændene, når det kommer til at arrangere yderligere dates.

- Kvinder er langt mere selektive end mænd, når det kommer til dating, siger en af forskerne bag undersøgelsen, sociolog Dan McFarland, til iVillage.com.

Forskerne har desuden gjort nogle interessante fund i forhold til, hvordan kvinder bør bære sig ad med at vække mænds interesse på en date. Tilsyneladende handler det nemlig ikke udelukkende om tilfældigheder, hvorvidt I matcher, men også om hvordan du spiller dine verbale kort på daten.

Sådan får du fyret op under ham på første date:

1) Vær lidt selvcentreret

Du skal ikke være bange for, at fokus er for meget på dig som kvinde, og det du har at fortælle om dig selv. Samtalerne glider lettere, hvis kvinderne bruger ord som ’jeg’ og ’mig’, mens mændene helst skal bruge en overvægt af ’du’ og ’dig’, forklarer Dan McFarland.

2) Tal hurtigt og varieret

Dit toneleje har en del at sige. Hvis du taler lavt, monotont og langsomt, så bliver samtalen oftere opfattet som akavet og uinteressant. Hvorimod folk, der varierer deres toneleje og taler lidt hurtigere skaber associationer til en romantisk interesse hos modparten.

3) Undlad for mange spørgsmål

Måske tænker du, at en samtale, hvor din date får lov at svare på en masse spørgsmål om sig selv, er ideel. Men faktisk viser det sig, at de dates, som nærmest er et krydsforhør omkring job, interesser, familie osv.,  skaber en større afstand mellem manden og kvinden. Det bedste er, hvis samtalen flyder naturligt og ikke bliver forceret.

4) Undgå fyldord

Hvis du bruger for mange fyldord som ’øhm’, ’ik osse’, ’altså’ ’agtigt’, i dine sætninger, når du taler, så kommer dit sprog til at mangle passion. Og så mister din date hurtigt interessen for det, du fortæller ham, viser undersøgelsen. Derimod kan ord som, ’du ved’ eller ’tror jeg’ være med til at øge hans lydhørhed.

LÆS OGSÅ:
Sådan gør du! Få et par gode råd til at få den perfekte første date på Q.dk

LÆS OGSÅ:
Så mange dates skal der til, før du får sex. Se svaret på Q.dk

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden