Lørdag, 1. juni 2013 - af af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Livsstil - Kvinder kurerer stress med shopping

Livsstil shopping
Foto: AOP
Føler du også, at det fjerner al stress og ubehag i din krop, når du står en butik og tager beslutningen om at købe nogle lækre sko eller den flotte bluse?

Er du inde i en stresset periode på jobbet, eller er du netop blevet forladt af en kæreste, så er der stor sandsynlighed for, at dit shoppebehov trænger sig på. I en ny amerikansk undersøgelse svarede hele 40 procent af de kvinder, der ofte var stressede, at de forsøgte at kurere deres stress og anspændthed med shopping.

Det er over 1000 amerikanske kvinder og mænd, der har svaret i en undersøgelse om stress og vaner, som nyhedsmediet Huffington Post har i værksat.

Prøver alt for at slippe væk

Ud over at bruge shopping som forsøg på afstresning så havde disse kvinder også en tilbøjelighed til at bruge andre midler til at flygte fra stressen. Eksempelvis ved at trække i træningstøjet og motionere det væk eller at give sig til at trøstespise. Hele 86 procent af disse kvinder svarede også, at de blev mere fokuserede på deres vægt, når de var stressede.

Disse kvinder begrundede deres handlinger med, at de gerne ville flygte fra stressen i stedet for at tage kampen op med den. Andre stressede kvinder i undersøgelsen meldte helt modsat, at de hellere ville prøve at få fat om stressens rod og løse problemet i stedet for at undslippe det via overspringshandlinger, skriver Huffingtonpost.com.

Shopping fører til flere bekymringer

Ikke overraskende var de kvinder, der stress-shoppede også mere tilbøjelige til at føle sig pressede over deres økonomiske situation. Således svarede de, at de ofte bekymrede sig om, hvordan de skulle få råd til de månedlige regninger. Det vil sige, at deres måde at håndtere problemerne på, vil kunne føre dem ud i yderligere stress.

LÆS OGSÅ:
Hvordan håndterer du stress? Tag testen, og se, om du er god til at klare stress, på Oestrogen.dk

LÆS OGSÅ:
Se hvordan du slipper ud af dine usunde stress-vaner på udeoghjemme.dk

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden