Tirsdag, 24. juli 2012 - af af Nina Bendixen, NewsDesk, Aller Media

Livsstil: Læg makeup efter din alder

Foto: AOP
Lær at lægge en makeup, som ikke får dig til se ældre ud, end du er.

Kvinders alder har altid været et ømtåleligt emne, og derfor er der ingen grund til at fremhæve alderstegnene ved forkert brug af makeup. Ligesom de fleste skifter tøjstil med alderen, skal man også huske at skifte makeup-rutinerne ud. Fire eksperter på hver deres område vejleder her i de klassiske fejl med makeup.

Foundation
Når de fine linjer og solpletter begynder at vise sig på huden, så er der mange kvinder, der søger trøst i en dækkende foundation. Problemet er, at mange lægger så tykt et lag på den fine hud i ansigtet, at det i stedet for at fjerne opmærksomheden fra rynkerne, tiltrækker sig den.

- For at få en jævn hud skal du vælge en let flydende foundation i stedet for en pudder. Kig efter en, der let absorberes i huden. Smør den på, som var det en fugtighedscreme og påfør med fingrene i stedet for med en pensel, så undgår du at putte for meget på, siger skaberen af thebeautygirl.com Nicole Pearl til Prevention.com.

Concealer

- Concealer kan være din bedste ven, når du skal dække urenheder, siger sminkør Mathew Nigara til Prevention.com.

Problemet opstår, når kvinderne bruger den samme concealer flere steder på huden, såsom at skjule mørke rande under øjnene.

- En concealer, der er tyk nok til at skjule en bums, er sandsynligvis for tung i sin konsistens til den tynde hud under øjnene, siger hun.

Mascara

Selv om vandfast mascara er populært, da den ikke løber ned ad kinderne i regnvejr, er den hård for vipperne og kan tørre dem ud. Jo ældre vi bliver, jo tyndere og skrøbeligere bliver øjenvipperne, så de kan ikke nødvendigvis tåle den hårde type mascara.

- For at få et sundt look til vipperne og give illusionen af fyldige vipper skal man vælge en chokoladebrun øjenblyant, som skal lægges lige over vipperne og så bruge en mild og ikke vandfast mascara, siger Carmindy, der er vært og makeupartist på TV-kanalen TLC til Prevention.com.

Øjenskygge

Ligesom med 80'ernes permanent og skulderpuder skal ikke alle trends videreføres. Én af de tendenser, som mange kvinder har svært ved at lægge fra sig, er øjenskygge med glimmer.

- Når øjenlågene bliver mindre faste, normalt omkring 40 år, er det tid til at droppe glitter og komme videre. Shimmer-effekten lægger sig i rynker og folder, og det er ikke kønt, siger Shawn Towne fra makeupmærket Jane Iredale til Prevention.com.

Matte farver er til gengæld gode til det ældre øjenlåg. Lys lilla, fersken og grå toner fungerer til alle hudfarver. Hvis du vil have et gå i byen- look, så læg lidt eyeliner i en lys tone.

- Det skaber en illusion af at løfte øjet. Undgå mørk og kraftig eyeliner i bunden af vipperne, brug det kun oven over vipperne og i hjørnerne af øjet, siger hun.

Kilde: Prevention.com

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden