2. jun. 2013
Af af Lene Lykke Hovmand, Mad & Bolig, Aller Media

Livsstil - Lav lækker tapas med nordiske råvarer

Livsstil tapas
Foto: AOP
Det kan sagtens lade sig gøre, at lave tapas med nordiske ingredienser – læs med her…

Elsker du også det spanske koncept med at samles om mange små retter, så grib ideen og lav en nordisk tapasvariant med alle de lækre råvarer, der er aktuelle herhjemme lige nu - fra kartofler til asparges og rabarber

Det nordiske køkken er trendy, så hvad er mere oplagt end at hylde alle de gode råvarer i små smukt anrettede portioner. Du kan spare tid ved at lave mange af tingene i forvejen. Et af trickene ved tapas er at udvælge det bedste af det bedste og så nyde det helt enkelt: rejer, andebryst, asparges serveret med brød og forskellige dips. Tapas er desuden genialt til et sammenskudsgilde.

- Hvis du serverer tapas for dine gæster, så stil bare alle retterne på nær desserten på bordet samtidig, sæt dig til bords og nyd aftenen sammen med dine gæster, siger kokken Trine Hahnemann til magasinet Mad & Bolig.

Trine Hahnemanns guide til lækker nordisk tapas:

1) I denne måned anbefaler kokken Trine Hahnemann, at du laver den nordiske version af tapas med bl.a. asparges, rejer, torsk og majroer. En af retterne kan være bagte hvide asparges serveret med rygeostcreme og smørristet brød, og en anden ret kan være bruschetta med rejer, agurk, ærter og en krydret dressing. Brug også gerne mange af de danske rodfrugter som knoldselleri og majroer, som smager godt bagt.

2) Erstat den spanske manchego-ost med vesterhavsost, og erstat appelsinerne i desserten med rabarber, og varier den traditionelle hummus ved at lave den på gule ærter i stedet for med kikærter. Lav en ekstra portion rygeostcreme og hummus, så du har lidt af det lækre tilbehør til flere dage.

3) Suppler de små retter efter behov med god skinke, pølse, rå grøntsager, oliven og brød. I Spanien dypper de brødet i olivenolie. Vælg selv, om du spiser brødet på den spanske måde eller med godt dansk smør. Du kan jo altid opgradere smørret med friske krydderurter fra haven eller sydesalt fra Læsø. Oven på alle de små retter kan du afrunde middagen med en klassiker fra det danske kagebord: medaljer med friskhøstede rabarber.

Læs mere om: