Tirsdag, 16. april 2013 - af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Mænd kan ikke læse kvinders følelser

Følelser
Foto: AOP
Du er rasende, såret eller frustreret, og der burde ikke være nogen tvivl at spore i dit ansigt. Alligevel er det, som om din kæreste slet ikke forstår situationens alvor. Nu forklarer forskning, hvad problemet er.

For de fleste af os kvinder, er det absolut ikke nogen nyhed, at mænd ikke altid fatter, hvad der foregår og nærmest ender med at ignorere vores følelser.

En gruppe forskere fra LWL-University Hospital i Bochum i Tyskland satte sig for at finde ud af, om der er videnskabeligt belæg for, at mænd virkelig aflæser kvinder dårligt. Resultatet er ikke overraskende, at mænd er temmeligt ringe til at afkode kvinders humør ved at kigge på kvinders øjne. Det skriver LiveScience.com.

22 mænd mellem 21 og 52 år blev udsat for en hjernescanning, imens de skulle vurdere humøret på en række billeder af kvinder og mænd. Testpersonerne fik kun vist øjnene og øjenområdet.
De forskellige billeder kunne både vise negative, positive og neutrale følelser, og ud over at mændene havde sværere ved at gætte de rette følelser hos kvinderne, så tog det dem også længere tid, end når det var mænds øjne, de kiggede på.

Lægger godt mærke til andre mænd

Under hjernescanningerne kunne forskerne se, at områder i hjernen forbundet med følelser som empati og frygt i højere grad blev aktiveret, når mændene kiggede på andre mænd, end når de kiggede på kvinder. Det vil sige, at mændene umiddelbart reagerede følelsesmæssigt kraftigst på andre mænd.

De tyske forskere har ikke en forklaring på dette fænomen. Og de ved endnu ikke, om det er, fordi mænd er kulturelt kodede til at bekymre sig mindre om kvinders følelser, eller om det stammer tilbage fra et urinstinkt, hvor mændene havde brug for at lægge godt mærke til deres mandlige venners og fjenders følelsesmæssige tilstand.  

Forstår du ikke altid din kæreste? Lær at afkode din mand på Q.dk

Kan du ikke tolke, om han mener det seriøst mellem jer? Få svaret på Q.dk
 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden