10. sep. 2013
Af af Juliane Olsen, IN, Aller Media

Livsstil - Nyt studie giver håb om kur mod strækmærker

https://imgix.billedbladet.dk/storage_1/media/aopd-144882.jpg
Foto: AOP
Forskere har nu identificeret det gen, der forårsager strækmærker, og det giver håb om en mulig kur mod hudtilstanden.

Vi har A-vitamin til at glatte fine linjer ud, blegemiddel til at lysne mørke pletter og peeling til at give os en mere jævn og strålende hud, men det er ligesom, der mangler et vidundermiddel, når det gælder strækmærker på huden.

- Intet virker. Lad os starte der. Nogle gange bruger folk laser eller særlige overfladebehandlinger, for at prøve at skrumpe og minimere dem. Det virker måske midlertidigt, men det varer ikke ved, siger Jeannette Graf, der er assisterende klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai School of Medicine i New York ifølge allure.com.

Når huden bliver strækket ud hurtigere, end den kan tilpasse sig til som for eksempel under en graviditet eller, når vi har vokseværk, så bryder det det elastiske væv i huden, og forårsager strækmærker.

Genet er identificeret

Når disse mærker først er der, så er de umulige at slippe af med igen, men nu giver et nyt forskningsstudie i det genetiske udgangspunkt for strækmærker os nyt håb om på sigt at kunne komme strækmærker til livs.

- Alt er genetisk. Når du først kan identificere et gen, kan du ændre på det, og der er visse teknologier, som forhåbentlig kan tillade os at gøre det, men det er stadig super-tidligt, siger Jeannette Graf.

Det er nok de fleste kvinder, der drømmer om at kunne udviske strækmærker med et mirakelmiddel, men indtil forskningen er længere fremme, så er en god solkulør vist det bedste våben i kampen mod mærkerne.

Læs mere om: