Fredag, 1. marts 2013 — af af Lisbeth Madsen, Newdesk, Aller Media

Livsstil - PMS kan skyldes mangel på mineraler

Amerikanske forskere har fundet ud af, at PMS kan skyldes mangel på nogle helt særlige mineralerne i din kost

Det er snart den tid på måneden, og du begynder at føle dig oppustet, irritabel og deprimeret. Alt sammen tegn på at du lider af præmenstruelt syndrom (PMS). Nu er der måske en forklaring på fænomenet.

Amerikanske forskere ved University of Massachusetts i Amherst har i en ny undersøgelse fundet ud af, at PMS kan skyldes mangel på mineralerne jern og zink i din kost.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Symptomerne på PMS kan være alt lige fra brystspændinger, humørsvingninger og træthed til behov for bestemte fødevarer. Det skriver LiveScience.com

Undersøgelsen involverede 3.000 kvinder mellem 25 og 42 år, som blev fulgt hen over en tiårig periode.

- Vi var ret overraskede over resultaterne med jern, da ingen tidligere undersøgelser har observeret dette forhold, siger forsker Elizabeth Bertone-Johnson, der er assisterende professor i epidemiologi ved University of Massachusetts, Amherst.

Spis det som tilskud

Det viste sig i undersøgelsen, at jern, der kom fra grøntsager og tilskudspiller, var det, der havde størst positiv effekt mod udviklingen af PMS. Jern fra animalske produkter havde ikke samme gode effekt på kvinderne.

At zink også viste sig at virke godt imod PMS, var næsten lige så overraskende for forskerne. Her var det dog udelukkende tilskud af zink og ikke zink i fødevarer, der havde en positiv virkning mod PMS.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden