Torsdag, 1. august 2013 - af af slankedoktor.dk, Aller Media

Livsstil - Så let får du seks om dagen

Seks om dagen - livsstil
Foto: AOP
”6 om dagen” er et budskab, der er let at forstå, og som vi længe har kendt til. Alligevel er det svært for mange at leve op til det.

Anbefalingen lyder, at du skal spise tre forskellige slags frugt og tre forskellige slags grøntsager hver dag.

- Du skal spise 300 g af hver; altså i alt 600 g frugt og grøntsager om dagen, hvor kartofler, nødder og tørret frugt ikke tæller med. Når du ønsker at tabe dig, må du meget gerne spise endnu flere grøntsager – faktisk skal du gå efter at spise 500 gram grønt om dagen udover det frugt, som du spiser. Jo flere grøntsager, du spiser, jo lettere vil det være for dig at tabe dig, forklarer diætist Lisa Bolting hos slankedoktor.dk.

Variation er vigtig

Når du skal spise dine ’seks om dagen’, er det vigtigt at vælge forskellige frugter og grøntsager.

- At det skal være forskellige typer bunder i, at du skal have så mange forskellige vitaminer og næringsstoffer som muligt. Budskabet er ikke lavet for at piske dig, men for at du lettere kan holde øje med, om der er noget, du kan gøre bedre, siger Lisa Bolting.

Her får du diætistens 6 tips til lettest at få "6 om dagen"

  • Når du tilbereder dine måltider, så tænk på, om du kan anvende nogle af frugterne eller grøntsagerne til morgenmad, mellemmåltid, frokost eller aftensmad den næste dag. Lav en god dobbelt portion, så næste dag er reddet.
  • Skræl altid en hel pose gulerødder på én gang. Læg dem i koldt vand på køl, så er det hurtigere og mere fristende at snuppe en.
  • Skær frugten i mundrette stykker og placér dem indenfor rækkevidde, så du let kan snuppe dem på vejen. Det meste frugt virker lidt mere lækkert, når det er skåret ud.
  • Når du laver råkost, så lav altid til mindst to dage. Det kan sagtens holde sig i køleskabet en ekstra dag.
  • Fyld madkasser med blandede frugtstykker og gnavegrøntsager – klar til hele dagen. Tag dem med i tasken, så du er sikker på, at du har nem adgang til frugt og grønt hele dagen.
  • Hvis du husker at tilsætte gode marinader til dine grøntsager, vil det lokke dig til at spise flere

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden