4. aug. 2013
Af af FEMINA, Aller Media

Livsstil - Sådan bliver du fit efter ferien

https://imgix.billedbladet.dk/storage_1/media/livsstil2.jpg
Foto: AOP
Har du lige overstået sommerferien og har brug for at komme tilbage i form, så læs med her…

Motion skal der til, hvis fridagenes ekstra fornøjelser ikke skal fæstne sig permanent på sidebenene. Heldigvis er der masser af gode grunde til at komme op i omdrejninger. Få ekspertens indspark til at komme i gang igen.

Grillmad, softice og hængekøje udretter ikke just gode ting for figuren, men alligevel kan det være svært at genfinde træningsgejsten efter ferien, når hverdagen også banker på. Men ifølge personlig træner og cand.pæd.psych Anders Dahlin Kofoed er træning det bedste sted til genopladning og overskud. Det fortæller han til FEMINA.

- Du skal træne, fordi det højner din livskvalitet, og du bliver gladere af det. At træne på grund af dårlig samvittighed holder ikke i længden. Gør det med glæde, råder han.

Her giver han 3 gode råd, der gør det nemmere at komme i gang:

1. Sæt et konkret mål

- Når det gælder om at finde motivationen til at røre sig, må du gøre dig klart, hvorfor du ønsker det. Find en målsætning. Jo mere konkret, jo bedre. At ’du bare vil være sundere’, er ikke så effektivt. Sig hellere: ’Jeg vil gerne kunne passe den dér særlige kjole’, eller ’Jeg vil kunne løbe 5 km på 25 minutter’, opfordrer Anders Dahlin Kofoed.

Jo mere konkret din ambition er, jo nemmere bliver det nemlig at holde motivationen. Så ved du også, når du er i mål og kan sætte et nyt mål.

2. Før dagbog

At skrive noget ned kan støtte dig: Før træningskalender eller dagbog og planlæg din træning fremover.

- Har du planlagt, at du vil træne mandag, onsdag, fredag, så kan du pakke i forvejen, og når tasken er pakket og klar, så er det nemmere at komme i gang. Det giver ikke mening ud fra et rationelt synspunkt at droppe det, forklarer Anders Dahlin Kofoed.

Samtidig manifesterer du med nedskrivningen, at du vil træne – du styrker din beslutning.

3. Inddrag andre

Det hjælper også at fortælle andre om sine planer. Meld ud, gør det offentligt, så har vi som mennesker også lyst til, at det, vi gør, stemmer overens med det, vi siger. Hvis du først har sagt til dine veninder, at du ikke kan onsdag, fordi du skal træne, så er det mere sandsynligt, at du gør det, siger den personlige træner til FEMINA.

Læs mere om: