15. sep. 2013
Af af SlankeDoktor.dk, Aller Media

Livsstil - Sådan gør du plads til kage i en sund livsstil

https://imgix.billedbladet.dk/media/livsstil1_4_0.jpg
Foto: AOP
Kage og dessert kan sagtens indgå i en sund livsstil - det handler om at moderere mængderne.

Lidt, men godt er huskereglen, når trangen til lidt sødt melder sig. Selvom du gerne vil tabe dig eller bare leve sundt, så behøver du ikke helt at opgive de søde sager. Pas blot på mængderne.

- Det er ofte for mange kager og desserter, der er skyld i, at man har taget på og gerne vil i gang med en sundere livsstil. Når man har taget det valg at leve sundere, kommer kosten under lup og man omlægger sine kostvaner til sundere kostvaner. Men det betyder ikke, at man aldrig mere må smage på de søde sager og nyde en dessert eller kage, fortæller diætist Lisa Bolting.

Pas på størrelsen

Du bliver naturligvis ikke tyndere af at spise kage, men holder du dig til et lille stykke kage og gerne et kalorielet et af slagsen, så går det fint med lidt kage i din sunde livsstil.

- Når man vælger, at spise søde sager, mens man gerne vil tabe sig, skal man selvfølgelig spise små mængder og holde øje med, hvad man spiser resten af dagen, så man ikke indtager for mange kalorier den dag. Det er altid en god idé, at bage dine egne kager, så du præcis ved, hvad der er i. Køber du en kage, så vælg en, der er lavet af sukkerdej og uden for meget fedtstof – fedtet tæller dobbelt så meget som sukkeret i dit kalorieregnskab. En god måde, at forkæle dig selv på, kan være at give dig selv en slankefridag indimellem – så ved du, at det er på den dag, du må nyde et stykke kage, forklarer diætisten.

Så gør gerne plads til kage i din sunde livsstil – men husk, lidt er også godt.

    Læs mere om: