11. sep. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Sådan lægger du en mørk læbefarve

https://imgix.billedbladet.dk/storage_1/media/aopd-126506.jpg
Foto: AOP
En af sæsonens uundgåelige makeuptrends er den mørke nuance på læberne. Her får du tipsene til, hvordan du får valgt og lagt en smuk, mørk læbefarve.

Især hvis du er vant til at bruge næsten gennemsigtig gloss og læbestift eller en farve tæt på din naturlige læbefarve, kan det være et stort spring at kaste sig ud i et meget mørkere farvevalg til læberne. Og selvom det bliver det helt store makeuphit her til efteråret, så er det ikke helt lige meget, hvilken farvenuance eller hvilken type læbefarve du vælger. Det kommer an på både størrelsen af dine læber, og hvilken hud- og hårfarve du har.

Womenshealthmag.com har talt med Rebecca Restrepo, der er makeupartist for Elizabeth Arden samt Lauren Andersen, der er makeupartist hos Avon. De forklarer her, hvad de vigtigste elementer er, når du skal forsøge dig med en mørk nuance.

1. Vælg farve efter læbestørrelse

Hvis du har mellemfyldige eller fyldige læber, så kan du sagtens bære en mat eller cremet læbestift i en kraftig farve i en nuance, der passer til resten af dig. En læbestift er mere farvemættet end en lipgloss, men det passer godt til fyldige læber.

Har du smalle eller asymmetriske læber (fx smal øverst, fyldige nederst), så kan du sagtens bære en mørk farve, men vælg den som lipgloss eller en læbestift med ekstra glans. Det skinnende look giver en optisk illusion af, at dine læber virker større. Det fungerer også til dig, der synes, at det er for intenst at bære en mørk, mat læbestift.

2. Brug læbeblyant

Når du vælger en mørk læbefarve, så er det vigtigt at bruge en læbeblyant under. En mørk læbestift kan lettere flyde ud over læberne i de små rynker i huden eller lægge sig ujævnt på læberne, og det ser uplejet ud. Tegn først op ved læbekanten (ikke ud over), og mal derefter resten af læberne. Læbeblyant skal ikke bruges, hvis du ønsker et mere gennemsigtigt look med en lipgloss.

3. Pas på med øjne og kinder

Når du benytter en kraftig farve på læberne, så pas på med, hvad du putter på øjnene og kinderne. Det er læberne, der skal være i fokus, og du ønsker ikke at ligne en lille pige, der har leget med mors makeup. Så vælg en beige, khaki eller mokkafarvet øjenskygge og lys pink eller ferskenfarvet blush.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: