Livsstil - Sådan lægger du en perfekt makeup hver morgen

Livsstil makeup
Foto: AOP

Hvis du hver morgen hurtigt smører den samme pudder og mascara i ansigtet, trænger du måske til et par gode råd omkring, hvordan du får lagt den perfekte makeup.

Søndag, 13. oktober 2013 - af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Mina Ingerslev, der er chef-makeupartist hos Max Factor og som holdt oplæg til årets FEMINA Live-messe, giver dig her den komplette guide til at lægge en god makeup.

Trin 1 – Primer og foundation

Først skal ’bunden’ af makeuppen lægges, og her er det vigtigt, at man begynder med en primer.

- En primer får produktet til at holde, og du undgår, at makeuppen lægger sig i hudens grove porer, siger Mina Ingerslev.

Herefter skal der foundation på, så din hud bliver glat og jævn.

- Når du skal teste din foundations farve i ansigtet, skal du gøre det på kanten af kæben. Du skal ikke gøre det på din hånd, for den har ikke samme farve. Det handler om at finde en farve, der kan bygge bro mellem farven på ansigtet og halsen. Og brug gerne en pensel til at påføre den, så du kun får et helt tyndt lag på, forklarer Mina Ingerslev.

Hun råder dog til, at man i så fald vasker penslen hver dag efter brug, da den ellers kan blive til noget af en bakteriebombe.

Trin 2 – Concealer

Mina Ingerslev beskriver concealeren som ’en fond af en foundation’, og den skal du bruge efter din foundation.

- Brug den til at lysne under og omkring øjet og som highlighter under øjenbrynet. Det giver ansigtet et løft, siger hun.

Trin 3 – Markerede bryn

Tendensen lige nu er, at man enten gør brynene meget markerede eller gør dem helt lyse og ’skjulte’.

- Det er enten eller. Men læg farven på ved at køre blyanten frem og tilbage, så den både rammer over og under hårene. Herefter skal du bruge børsten, så farven kan børstes op og sidde godt, siger hun.

Trin 4 – Øjenskygge og mascara

Når det kommer til farver på øjnene, er der ingen grund til at være forsigtig, siger eksperten.

- Der er ingen grund til at være bange for farver, og du kan sagtens bruge flere farver sammen. Når du gør det, så brug en pensel til at dyppe i farven og en pensel til at glatte farverne ud med. Og brug gerne lidt farve under øjnene også, lyder rådet fra Mina Ingerslev.

Hun giver også et godt tip til, hvordan du får mere fyldige vipper.

- Det er meget inde i tiden, at vi skal have fyldige vipper. Du kan lægge en grå kohl ovenpå vipperne, så den rammer hårene. Det giver nemlig en tæthed og fylder luften mellem vipperne ud.

Trin 5 – Blush

Når du skal lægge en blush, skal du begynde med en bund af solpudder. Læg den midt på kinderne, og herefter pifter du så op med en rosa blush, siger makeupartisten.

Trin 6 – Lav en touch up

Vær sikker på, at din makeup holder. Øjenskyggen kan eksempelvis drysse lidt, men her skal du gå makeuppen igennem med din concealer og duppe, så den holdes fast, råder Mina Ingerslev.

Derfor går du i stå med dit vægttab