Tirsdag, 8. maj 2012 - af af Juliane Olsen/Newsdesk og Louise Møller

Livsstil: Sådan lægger du makeup efter din alder

Arkivfoto: AOP
Når du kommer op i årene, er det vigtigt at være obs på at bruge den makeup, som klæder dig bedst

En voksen kvinde kan nemt blive i tvivl om, hvordan hun lægger en makeup, der svarer til hendes alder. Men det er nogle ret enkle retningslinjer, der gør, at du kan se ung ud, selv om du har rundet de 40 år.

Kosmetolog og indehaver af klinikken B'licious fortæller her, hvordan du lægger en makeup, der passer til din alder.

Sådan skal 40+ kvinder lægge makeup:

Plej din hud

Uanset hvilken alder, du har, er det vigtigt, at huden er i balance. Foundation og pudder er meget afslørende produkter, der kan få uren hud hos yngre kvinder til at se værre ud, men også kan gøre, at det sætter sig i linjerne hos de ældre kvinder. Plej derfor din hud hver morgen og aften, og husk at rense makeup, støv og snavs af.

Brug en god plejende creme, der passer til din huds tilstand, hvad enten den er tør eller fedtet. Huden kan ændre sig meget alt efter sæson og klima. Mange kvinder glemmer at rense deres hud om morgenen, men det er vigtigt, fordi huden afskiller affaldsstoffer om natten, det er mest optimalt at få fjernet den efterfølgende dag. Samtidig vil afrensningen gøre din hud mere modtagelig for de øvrige produkter i din hudpleje.

Find den rigtige type foundation og pudder

Foundation og pudder skal ligesom cremen passe til din huds tilstand. Om sommeren får vi mere farve i huden, og derfor behøver vi ikke helt så meget grund-makeup som om vinteren. Husk, at din foundation og pudder bare skal bruges til at fremhæve og aldrig til at udligne farveforskelle i din hud. Når kvinder kommer i 40'erne, så kan vi i højere grad se ældningsprocessen i huden.

Tænk derfor over, hvilken slags foundation, du bruger. Det er vigtigt, at huden ser lækker, levende og sund ud.

Vær mådeholden

Pas på at bruge makeup, der skinner for meget, som eksempelvis perlemors-øjenskygger og pudder med glimmer og glitter. Nogle typer af mineralpudder kan også have en tendens til at skinne meget, så disse skal du også bruge med mådehold. Det gælder nemlig om, at din hud ser frisk og levende ud. Skaderne fra solen, som du har fået tidligere i livet, vil også vise sig i de år, og skal derfor dækkes med concealer.

Brug rouge

Vil du bruge rouge, skal du vælge svage rosa farver eller en ferskenfarvet variant, så det ser ud som om, du har nevet dig i kinderne. Som årene går, bliver huden grålig og mere udvisket at se på, og derfor kan netop rouge hjælpe dig godt på vej.

Brug mascara efter lyst

Vælg den mascara, du vil, og gå efter den effekt, som du foretrækker. Du kan sagtens vælge en mascara, der giver længde, men helst ikke en, der klumper for meget, for kvinder oplever ofte, at øjenvipperne bliver mindre fyldige, jo ældre de bliver. Det kan også være en god ide i stedet at få farvet dine vipper, for så er det ikke nødvendigt at bruge helt så meget mascara.

Få sensuelle læber

Når det gælder læbestift og lipgloss, så er det vigtigt, at du har velplejede læber til at starte med, så du undgår det man kan lidt populært kan kalde en "hønserøv" om munden. Du skal undgå at fremhæve linjerne om munden med dit valg af læbestift eller lipgloss. Vælg eksempelvis en rosa farve, der kan forstærke læbernes egen farve, eller en fersken.

Du kan sagtens bruge en lipgloss, men ikke en variant med højglans, fordi den vil larme for meget i forhold til alder. Du kan eksempelvis fremhæve læberne ved at tegne dem op med en blyant, og derefter bruge glossen, så du får sensuelle læber. Husk også, at selv om du ønsker en ekstra holdbar læbestift, er den ofte tør i konsistensen, hvilket ikke går så godt i spænd med en moden hud. Her er det en bedre ide at bruge netop lipglossen.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden