Lørdag, 8. december 2012 — af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Sådan overlever parforholdet julen

Den travle juletid kan sætte ethvert parforhold på prøve, men den kan vendes til at være god for jer, mener en parterapeut.

Så meget at nå på så lidt tid. For mange danskere er december en stresset periode, og det kan gå ud over parforholdet. Problemet er, at vi har alt for mange forventninger og holdninger til, hvordan den perfekte jul ser ud, mener en ekspert.

- Vi har en forventning om, at julen skal være hyggelig. Vi skal have tid til hinanden, og have det godt. Men vi propper mange ting ind i juletiden, fordi vi skal nå det hele. Det ender med, at vi styrter rundt som forvirrede høns uden hygge. I stedet for skal vi tage det roligt, og huske at hygge os, siger parterapeut og sexolog Katrine Berling til Alive.dk

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Katrine Berling fortæller, at hendes telefon altid gløder i januar måned, hvor par er blevet skuffet over hinanden - og deres forhold i julen.

- Når vi har tid sammen, bliver det tydeligere at se om vi kan sammen. I en travl hverdag, hvor vi ikke er så meget sammen, får vi bare tingene til at køre. Når vi så skal snakke sammen, går det op for os, at vi faktisk kan have svært ved det, siger hun.

Prioriter din tid

Parterapeuten anbefaler, at man overvejer hvordan man vil bruge sin tid i december måned. Glem forestillingerne og forventningerne om den perfekte jul. Brug i stedet kræfterne på at være i selvskab med dem, du holder af, lyder det.

- Prioriter hvor du vil lægge din energi. Hvis du gerne vil have det hyggeligt med din mand, så brug tid sammen med ham. Vil du gerne hygge med familien, så brug tid sammen med hele familien, siger Katrine Berling.

At prioritere betyder også, at du måske ikke får mødt alle de mennesker du plejer. Men det kan være med til at give dig mere ro, forklarer eksperten.

- Se på hvor meget af det, der virkelig er vigtigt. Vi prøver ofte at nå at se alle vores venner og bekendte inden den 24., fordi vi lige skal nå at sige god jul til dem alle sammen. Men i virkeligheden får vi ikke sagt det ordentligt til nogen af dem, fordi det bliver så stresset, siger Katrine Berling.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden