Mandag, 24. december 2012 — af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Sådan skal du bruge din øjencreme

En øjencreme kan give dine øjenomgivelser et gevaldigt løft, og derfor er det vigtigt at bruge cremen helt rigtigt.

Der er meget lidt af den, men prisen er til gengæld i den høje ende. Øjencremen er en vigtig del af din daglige hudrutine, men hvorfor er det lige præcis, at den er så vigtig at få brugt hver dag?

Svaret er enkelt: Huden er tyndere omkring øjnene end i resten af ansigtet, og derfor oplever vi helt specifikke problemer med huden omkring øjnene end andre steder. Her opstår eksempelvis hurtigere mimiske linjer, fordi vi bruger øjenomgivelserne, når vi griner, græder eller spærrer øjnene op.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Rynker opstår hurtigere omkring øjnene, og hos nogle kvinder optræder tørhedsrynkerne allerede, når de er i midten af 20'erne afhængig af den enkeltes livsstil. Det skyldes blandt andet, at huden omkring øjnene ikke producerer så meget fedtstof som andre steder på kroppen. Er man ung, behøver man dog ikke at bruge en creme, der er meget aktiv, for så handler det primært om at beskytte øjenomgivelserne, siger Diana Sommer, der er formand for Dansk Kosmetologforening og indehaver af klinikken B'licious.

Hun forklarer, at der naturligvis ikke er meget at gøre ved den aktive mimik omkring øjnene, men at øjencremen kan være et redskab til at tilføre øjenomgivelserne fugt og undgå tørhedslinjerne. Den kan desuden mindske mørke rande, poser og hævelse omkring øjnene alt afhængig af, hvilke ingredienser den indeholder. Har du ikke problemer med noget af dette, så er det ikke umiddelbart nødvendigt for dig at bruge øjencreme.

Øjenpleje i fokus

Visse typer af dagcremer kan dog også bruges til øjenomgivelserne, men det kræver, at cremen er testet af øjenlæger, så du ikke risikerer hævede øjne og stoppede tårekanaler. Øjencremer kan desuden fås med forskellig konsistens alt efter smag og behag.

Ifølge Diana Sommer skal du huske at påføre cremen rundt om øjet på øjenbenet i hulningen i dit ansigt. Hvis du bruger en øjengele, behøver du ikke at være så præcis med påføringen, og geleen må gerne kommes på øjenlåget. Du kan også bruge en øjenmaske på samme vis som en ansigtsmaske, hvis du føler, at dine øjenomgivelser trænger til ekstra fugt.

- For at få et hurtigt resultat, så skal du bruge øjencreme morgen og aften. Når du påfører den om morgenen, så er det for at beskytte øjenomgivelserne dagen igennem, og derfor kan det være en god ide at bruge en creme med faktor i, der kan beskytte, fugte og smidiggøre din hud til dagens påvirkninger. Om aftenen er det vigtigere at have fokus på at få bugt med mørke rande og poser under øjnene, siger Diana Sommer.

Er du i tvivl om prislejet på en god øjencreme, så er det meget afhængigt af, hvilket mærke du er til, og hvilken filosofi du har omkring skønhedsprodukter generelt. Flere tests viser, at det er ingredienserne i cremen, der afgør, hvor god den er.

Brug passende mængde

Forskellen kan være, at et produkt på hylden i din dagligvarebutik bliver masseproduceret, hvorimod der er kælet mere for ingredienserne i de produkter, som du kan købe i specialbutikker. Når det er sagt, så kan en billig øjencreme være lige så god som en dyr, for giver den de resultater, du efterspørger, så har den opfyldt sit formål. Det afhænger blot af cremens overordnede egenskaber.

Nogle kvinder kan desuden have en tendens til at bruge for meget øjencreme, og det er derfor vigtigt at huske, at det er meget lidt, der skal til. Har du købt 15 ml. øjencreme, så burde der være indhold nok til fire-seks måneders forbrug. Husk, at der ikke skal ligge et lag øjencreme på huden, når du har påført den, men at cremen skal være smeltet ind i huden.

- Tag blot en lille smule øjencreme på din langefinger, lad den smelte ved hudens varme og dup den forsigtigt på øjenbenet uden at hive i huden. Langefingeren er en af de fingre, vi har færrest kræfter i, og derfor er det en fordel at bruge netop den finger til påføringen, råder Diana Sommer.

Hold øjnene sunde

Er det om morgenen, så vil du efterfølgende opleve, at din øjenmakeup ligger pænere, når huden er godt fugtet, fordi eventuelle rynker eller linjer omkring øjnene bliver mindre fremhævet. Mange makeup-producenter fører desuden specielle concealere til øjenomgivelserne, der kan fjerne de skygger og linjer som altid naturligt vil opstå ved øjnene, fordi de ligger som en hulning i ansigtet.

Et godt tip til at holde øjnene sunde og friske er desuden altid at huske at få nok vand igennem dagen. Drikker du ikke nok, får du ikke skyllet ordentligt ud i din krop, og dine øjne er direkte linket til din funktion af nyre og lever, og derfor vil det straks kunne ses som rande, poser eller hævelser. Kommer du sent i seng, drikker for meget alkohol eller ryger, så er du i farezonen for, at din livsstil vil sætte sig som spor i dine øjenomgivelser.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden