Tirsdag, 11. juni 2019 — af af Aller Media

LIVSSTIL: Sådan skjuler du rynker med din makeup

Guide til at skjule rynker
Guide til at skjule rynker
Foto: AOP
Når de første fine linjer og små rynker begynder at vise sig, betyder det, at du skal være mere opmærksom på, hvilken makeup du bruger, hvis du vil undgå at gøre dem endnu mere tydelige.

De fleste af os bliver begavet med rynker, som årene går. Men heldigvis findes der flere produkter, der netop er rettet mod dig, der gerne til daglig vil kunne skjule dine aldringstegn. På kvindesitet KK.no

kommer Ingrid Presttun Eide, der er makeupartist og leder af makeupskolen Art Complexion med sine bedste tricks til dig, der gerne vil skjule dine rynker, og hvad du i hvert fald skal undgå, hvis du ikke vil fremhæve dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vælg foundation med omhu

En foundation er ikke bare en foundation. Ligesom med almindelige dagcremer, så er de også tilpasset forskellige hudtyper. Har du moden hud, skal du undgå pudder og fuondations, der passer til fedtet hud.

- Pudder og tunge foundations kan sætte sig i de fine linjer på huden og fremhæve dem. Det samme gælder for produkter med meget shine og glimmer, siger Ingrid Presttun Eide til KK.no.

Du skal i stedet gå efter matte eller halvmatte produkter, som ikke udtørrer din hud, eftersom din hud typisk bliver tørrere med alderen.

- Pas på, at det ikke bliver for tørt. Et tørt udseende får flere linjer frem i huden, men har du været uheldig med at vælge udtørrende produkter eller brugt for meget pudder, så kan en fugtspray være din redning, siger hun.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Sådan skjuler du rynkerne

Med de nye BB og CC-cremer, der er kommet på markedet de seneste år, finder du ofte produkter, der er gode til moden hud. Men nogle simple tricks kan også hjælpe med at udglatte din hud, inden du lægger foundation på.

- Moden hud har brug for pleje i form af serum og fugtighedscreme. En primer med udglattende effekt er også fint at lægge oven på fugtighedscremen for at glatte din hud ud, inden du putter foundation på, siger Ingrid Presttun Eide.

Hun kommer også med et lille trick, der dog kræver koncentration og lidt fingersnilde.

- Har du en markant rynke, så kan du prøve med en meget tynd makeuppensel at lægge en lysreflekterende concealer ind i selve linjen, hvor den er dybest/mørkest for at skabe en illusion af glattere hud i præcis det område, siger makeupartisten.

Slut af med at markere de glatte områder

Selvom du ikke skal bruge glimmerprodukter på områder med rynker, så anbefaler makeupartisten, at du slutter af med highlighter, hvor du stadig er glat. Det vil som oftest sige øverst på kindbenene og over øjet under øjenbrynene. Det vil hjælpe med at fjerne fokus fra de steder i ansigtet, du gerne vil skjule.

    Seneste nyt

    Relaterede artikler

    Udvalgt til dig

    Fra forsiden