24. sep. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Sådan styrer du uden om konflikter

https://imgix.billedbladet.dk/media/aopd-015541.jpg
Foto: AOP
Oplever du ofte, at du kommer på kant med andre mennesker? Har du fx tit et udestående med dine veninder, med chefen, dine kolleger eller din familie? Så har du sikkert brug for at lære nogle nye teknikker til at omgås andre.

Nogle mennesker er tilbøjelige til ofte at komme i klammeri med andre, men hvis du erkender, at det er en tendens i dit liv, så er det faktisk en del, du kan gøre for at undgå det fremover.

Et nyt fokus inden for den positive psykologi er ifølge kvindesitet KK.no det, der betegnes som ’at klikke’. Fænomenet er det samme, som det mange af os opfatter, når der er god kemi mellem mennesker. Umiddelbart taler vi om god kemi, som noget næsten overnaturligt vi ikke selv er herrer over. Men ifølge psykologer, der opererer inden for den positive psykologi, så kan du sagtens selv hjælpe den gode kemi på vej.

Det er ikke alle mennesker, som du kan klikke med trods de bedste intentioner, men med redskaberne, som Frans Ørsted Andersen, forsker inden for den positive psykologi, præsenterer til KK.no, så har du et rigtigt godt udgangspunkt.

Redskaberne kan også bruges i dine eksisterende forhold med, fx venner, kæreste og familie, når I skal tale om emner, som let kan lede til konflikter:

Drop egoismen:

Træn dig selv i at lytte til andre, hvis du udelukkende fremturer med dine egne ideer, så skaber du ikke plads til andres. Så glem dig selv, og fokuser på målet eller projektet.

Fordyb dig:

Fordybelse giver viden, som giver dig overblik. Så sæt dig ind i stoffet, og vis begejstring. Den slags har det med at smitte.

Skab de rigtige rammer:

Hvis du har erfaring med, at det ender med et skænderi, lige inden I skal sove, hvis du tager ømtålelige emner op med din kæreste, når I ligger i sengen, så skift miljø! Tag en gåtur efter aftensmaden i stedet. En gåtur kan også bruges på jobbet i stedet for at mødes i et lille og indelukket mødelokale.

Vær empatisk:

De mennesker, der har lettest ved at klikke med andre, er lyttende og empatiske. Så lyt godt efter, når dine kolleger, dine veninder eller din kæreste åbner munden og siger noget. Det kan sagtens føre til, at du ser nye løsninger på jeres problemer.

    Læs mere om: