Mandag, 12. august 2013 — af af Femina, Aller Media

Livsstil - Sådan undgår du svedpletter under armene

Foto: AOP
Valg af materiale og mønstret i blusen er afgørende, hvis du vil undgå pinlige svedpletter under armene.

Det kan være rigtig slemt en sommerdag, men selv en uskyldig cykeltur efterår eller vinter kan fremkalde ucharmerende svedpletter under armene på blusen.

Vil du undgå dem, har det faktisk stor betydning, hvad du har på. Der er som hovedregel to grunde til, at svedpletter opstår. Den ene grund er det forkerte valg af materiale, den anden grund er, at du vælger et forkert mønster eller snit. Det skriver norske kk.no.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gå efter naturmaterialer

Det bedste, du kan tage på er naturmaterialer som uld og bomuld. Uld regulerer varmen særlig godt og er derudover helt lugtfrit - så du slipper altså for at lugte af sved.

Viskose er også et materiale, som absorberer sved rigtig godt. Til gengæld er der nogle stoftyper, du skal holde dig langt væk fra.

- Polyester absorberer ikke sved. Hertil kommer, at tynde silkestoffer let bliver våde, og det vil let kunne ses, siger Ingun Grimstad Klepp fra det norske Statens institutt for forbruksforskning.

Vælg mønstret

Det kan også være en god idé at tænke over, hvordan din overdel sidder. Er den tætsiddende – især under ærmerne - er der større risiko for svedpletter.

Ingun Grimstad Klepp har også et andet trick, der trækker fokus væk fra de irriterende svedskjolder:

- Vælg en mønstret top. Så vil de næsten ikke kunne ses, siger hun til kk.no.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden