23. jan. 2013
Af af Juliane Olsen

Livsstil - Sandt eller falsk om din hårpleje

A
A
Der er mange myter om, hvordan du plejer dit hår bedst. Se hvad der er fup og fakta

Synes du også, at det er svært at blive klog på opskriften på en god hårpleje og hvilke produkter, som du skal bruge hvornår?

Stylist og frisør, Dennis Knudsen, har svar på rede hånd og gør dig klogere på styling af håret. Det skriver alive.dk

Lidt koldt vand til sidst i badet kan tæmme kruset hår og gøre det glansfuldt - Falsk

Badevandets temperatur har ikke noget at gøre med dit hårs velbefindende. Derimod kan en kold afvaskning til sidst i dit bad give hele din krop blodgennemstrømning - også din hovedbund. Derfor kan det være godt for din sundhed.

Du fælder mere, når du vasker hår hver dag - Falsk

Du kommer ikke til at fælde, fordi du vasker dit hår ofte. Du kan sagtens vaske hår hver dag, hvis du bruger de rigtige produkter, men der skal være en grund til det. Det kan for eksempel være, at du dyrker meget sport eller arbejder i et stærkt lugtende miljø, der gør, at dit hår må vaskes før lugten kan fjernes. Der er også forskel på, om du har kort, langt eller fedtet hår. Langt hår kræver færre hårvaske, hvor fedtet hår kræver flere. Har du et helt normalt hår, så behøver du blot at vaske det hver anden dag.

Stress kan give dig hårtab - Sandt

At du befinder dig i en stresset periode kan være en stor faktor, hvis du oplever hårtab, skæl, kløe i hovedbunden eller mat og trist hår. Stressen sætter sig med andre ord i dit hår, så det gælder om at leve et sundt og afbalanceret liv, hvis du vil bevare dit gode udseende. Men dit hår kan også være stresset i sig selv, hvis du har behandlet det gentagne gange med kemi ved at farve det frem og tilbage.

Dit hår gror hurtigere, når du klipper det ofte - Falsk

Der er intet hold i, at håret gror hurtigere, hvis du klipper det ofte. Hår gror fra hovedbunden og ikke fra spidsen, og derfor har det ingen effekt om det er langt eller kort. Hvis din frisør har sagt det til dig, så er det blot et salgstrick, for at lokke dig oftere i salonen.

Det rette produkt kan hindre dit hår i at spalte - Sandt

Hvis du oplever, at dit hår er meget spaltet, så er det kun en klipning, der kan ændre på det. Du kan dog bruge et serum, der får de spaltede hår til at lægge sig, men den virker kun til næste hårvask.

Hvis du plukker et gråt hår, kommer der flere - Falsk

De fleste kvinder, der oplever de første grå hår titte frem, lægger straks hånden på pincetten. Men er det en god eller dårlig ide? De fleste har nok hørt rygterne om, at hvis de plukker et gråt hår, vil der komme flere til. Men har du et stort, tykt, kraftigt hår, så er der ingen problemer i, at du fjerner de første ældningstegn i din hårpragt. Har du derimod et fint, let hår, så er det bedst du lader være. Du kan risikere at beskadige den hårsæk, som du plukker, og det vil gøre, at der ikke vil vokse et nyt hår ud igen, og det vil naturligvis ses hurtigere, når du har tyndt hår.

Et hår kan holde på meget stor vægt - Sandt

Hvert enkelt af dine hårstrå er utroligt stærkt. Laver du en stor fletning af hår, vil det næsten være umuligt for dig at rive den over. Det skyldes fibrene i hårstrået, og den måde, som det er bygget op på. Det kan vi blot sætte pris på, for det betyder også, at vores hår kan blive udsat for en hel del uden at gå i stykker.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Juliane Olsen/Newsdesk.

Læs mere om: