2. mar. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Stort set alle hårfarver kan give allergi

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-haarfavning-aop.jpg
Kun to hårfarver indeholdt ikke de allergifremkaldende stoffer, viser undersøgelse

Rigtig mange danskere farver hår, men det er måske de færreste, der tænker på, at det ikke er helt ufarligt.

En ny rapport, som Miljøstyrelsen har udarbejdet, viser, at der stort set er allergifremkaldende stoffer i alle hårfarver. Det drejer sig om stofferne PPD og PTD.

I de 365 hårfarver på det danske marked, som er blevet undersøgt, var der kun to hårfarver, der blev frikendt, skriver Astma-Allergi.dk.

- Problemet med hårfarve er, at der er utrolig mange, der bruger produkterne, samtidig med, at de er meget allergifremkaldende. 50 % af alle danskere har på et eller andet tidspunkt farvet deres hår, og 5 % af dem har haft en allergisk reaktion, siger Ewa Daniel, der er toksikolog hos Astma-Allergi Danmark.

Jo mere hårfarve, desto større allergirisiko

De to farver, som ikke indeholdt allergifremkaldende stoffer, var begge røde farver, som ikke kan købes af forbrugerne, men som bruges af professionelle frisører.

Astma-Allergi Danmark råder derfor til, at man dropper at farve hår. Og det gælder særligt børn og unge. For jo yngre man er, og jo mere man farver sit hår, desto større risiko for at udvikle allergi senere i livet, siger toksikologen.

Rapporten fra Miljøstyrelsen viser i øvrigt, at de mørke hårfarver har en højere koncentration af hårfarvestoffer inklusive PTD sammenlignet med de lysere farver. Du kan få gode råd hos Astma-Allergi Danmark her, hvis du skal farve hår.

Læs mere om: