1. mar. 2012
Af af Mia Qvist Sheelsbeck/Newsdesk og Louise Møller

Livsstil: Træn og spis dig fra appelsinhud på tre uger

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/undgaappelsinhed.jpg
Arkivfoto: AOP
Kæmp mod appelsinhuden med træning og den rigtige kost

Der er desværre rigtig mange kvinder, der døjer med små buler på lårene. Det er bestemt ikke sjovt at have appelsinhud - og slet ikke, når bikinisæsonen begynder.

Men du kan faktisk - med en målrettet indsats - blive appelsinhuden kvit på tre-fire uger. Det forklarer Anne Bech, der er ekspert i kost og motion.

- Appelsinhud er jo små aflejringer af fedt. Det er små buler, der består af fedt, vand og affaldsstoffer. Derfor skal man arbejde på at gøre fedtdepoterne mindre ved at tabe sig og stramme op, siger Anne Bech..

Løb er bedst mod bulerne

Hun forklarer, at det er vigtigt både at dyrke kredsløbstræning, styrkeøvelser og at spise rigtigt.

- Det er vigtigt at træne kredsløbet, så fedtet og affaldsstofferne bliver ført væk, og det er vigtigt at lave øvelser, så musklerne omkring appelsinhudsområdet bliver styrket og blodcirkulationen øges. Det bedste våben mod appelsinhuden på lårene, hvor mange har det, er at løbe eller gå. Hvis du eksempelvis dyrker cykling, lukker man meget af i hoften og opnår ikke samme effekt på lårene, siger Anne Bech.

Hun anbefaler styrkeøvelser som squat, walking lunches og diagonal-løftet (se beskrivelser nedenfor).

Spis grønt, proteinrigt og fedt

Træningen kan dog ikke gøre det alene. Hvis du fortsætter med at spise slik, kager og chips, vil det hårde træningsslid ikke have den store effekt.

- Det er vigtigt, du spiser godt med grøntsager, som indeholder vand og fibre. Fibre er vigtige for fordøjelsen og mætheden, og det hjælper også affaldsstofferne med at komme ud af kroppen. Så spis gerne mange grove, grønne grøntsager som broccoli, kål og spinat, råder Anne Bech.

Herudover er det vigtigt at spise protein fra eksempelvis kylling eller andet magert kød og æg samt fedtstoffer, som hjælper huden med at generere nye hudceller. Fedtstofferne kan man få fra f.eks. laks, mandler, avocado og koldpressede olier.

- Du skal holde dig fra sukker, slik, kager og hvidt mel, når du skal af med appelsinhuden. Det binder nemlig meget væske i kroppen og øger din fedtbeholdning på grund af det høje glykemiske index. Og husk at drikke masser af vand, så affaldsstofferne kan renses ud af kroppen. Du skal drikke mindst to liter om dagen og mindst tre liter, når du også træner, siger Anne Bech.

Hun råder i øvrigt til at bruge en skrubbehandske og tørbørste over hele kroppen for at sætte gang i blodcirkulationen.

Tre gode styrkeøvelser

Squat: Øvelsen træner de store muskelgrupper i benene. Hav afstand mellem benene, så der er en skulderbreddes afstand mellem fødderne. Spænd op i maven, hold ryggen ret og hovedet i neutral nakkestilling, strit med numsen og lad som om, du sætter dig på en stol, der ikke er der. Armene kan evt. strækkes ud foran for at give lidt modvægt. Lav øvelsen flere gange.

Walking lunches: Det ser lidt fjollet ud. Men du tager et langt skridt frem med højre ben, så der er stor afstand mellem det forreste højre ben og det bagerste venstre, mens du bøjer knæene i en 90-graders-stilling. Tag så et langt skridt frem på venstre og bøj benene på samme måde. Lav 20 gentagelser.

Diagonalløftet: Læg dig ned på alle fire og løft arme og ben diagonalt. Når du løfter højre ben op, så stræk venstre arm frem - og omvendt. Husk at spænde op i maven og ret ryggen. Hav hovedet i neutral nakkestilling. Du skal holde positionen deroppe lidt, så du får brugt ryggen og ballerne. Lav 20 gentagelser på hver.

Læs mere om: