3. mar. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Vi arbejder hjemmefra når vi har barn syg

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-barnsyg-aop.jpg
Det syge barn bliver installeret i sofaen foran en skærm med yndlingsbamsen i armene, så mor eller far kan have arbejdsro så længe.

Det er virkeligheden for tre ud af fire, viser en ny svensk undersøgelse. Vi holder nemlig reelt ikke fri på barnets første sygedag, når børnene lægger sig med feber og ikke kan komme i institution eller skole. Det skriver Aftonbladet.se

I undersøgelsen svarer deltagerne, at de føler, at de er nødt til at arbejde hjemmefra, selvom det syge barn måske har brug for mere opmærksomhed.

Chefen skal ændre holdning

Undersøgesen er iværksat af det svenske fagforbund for tjenestemænd, Unionen. Martin Linder, der er viceordfører i fagforbundet, mener, at det er chefen på arbejdspladsen, der har ansvaret for at fortælle sine medarbejdere, at barns første sygedag er en dag, hvor man ikke arbejder.

- Det er i bund og grund et behov for en lederskabsholdning, hvor cheferne er tydelige omkring, at du altid har ret til at være hjemme, hvis dit barn er sygt. Det er vigtigt, hvilke signaler der sendes ud fra ledelsens side. Deres holdning er afgørende, siger Martin Linder til Aftonbladet.

Det er uacceptabelt

Deltagerne i undersøgelsen forklarer deres arbejdsiver med, at de ikke har andre at lægge arbejdet over til og at de ikke vil bebyrde deres kolleger. Martin Linde forklarer, at det er i tidsånden, at vi prioriterer jobbet over børnene.

- Jeg tror, det skyldes, at det moderne arbejdsliv i virkeligheden ikke er tilstrækkeligt moderne, og at det ikke accepteres, at vi som forældre nogle gange har syge børn og må tage os af dem, siger han.

Læs mere om: