1. aug. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Vitamindrikke er fyldte med kalorier

Vitamindrikke
Foto: AOP
Her i sommervarmen kan det være fristende at slukke tørsten med en af de læskende vitamindrikke, som det bugner af i supermarkeder og på spisesteder. Men pas på kalorieindholdet.

De fleste ved, at almindelig cola er lidt ligesom flydende slik, som man ikke skal drikke for meget af. Så når der er alternativer på butikshylderne, der er beskrevet med lovprisninger om at virke udrensende og om at indeholde forskellige vitaminer, antioxidanter og mineraler, så er det besnærende at gribe en af de flasker i stedet.

Det er dog en sandhed med modifikationer, at disse såkaldte vitamindrikke strutter af sundhed. De indeholder nemlig ofte en hel del sukker og nogle endda næsten lige så meget som almindelig sodavand. Kig bl.a. efter indholdet af fruktose, når du studerer ingredienslisten.

- Hvis du tror, du køber vand uden sukker og kalorier, så bliver du snydt, siger ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius til kvindenyhedssitet KK.no.

Hun forklarer desuden, at det er langt bedre at spise sig til de sunde indholdsstoffer, som drikkene er tilsat. Du kan nemlig sagtens få dem på en naturlig måde, hvis du spiser en varieret kost. Og så skal du desuden drikke en del helsevand, før du får et regulært vitamintilskud, da indholdet er forsvindende lille, siger hun.

Kk.no har lavet en lille sammenligning, hvor de har tjekket indholdet af kalorier i nogle af de mest kendte vitamindrikke, som vi også kender på det danske marked. Se her, hvilke du ikke bør drikke i ret store mængder, hvis du vil passe på vægten:

  • Coca Cola indeholder 42 kalorier pr. 100 ml.
  • Firefly: 34 kalorier pr. 100 ml.
  • Arizona Green Tea: 27 kalorier pr. 100 ml.
  • Vitamin Well: 20 kalorier pr. 100 ml.

Herhjemme finder du desuden:

  • Glaceau Vitamin Water: 19 kalorier pr. 100 ml.
  • MIN Vitamin: 17 kalorier pr. 100 ml.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: