24. feb. 2018
Af Juliane Olsen

Dansk erhvervsliv hylder prins Henrik

Prins Henrik
Prins Henrik
Foto: Lars H. Laursen
Efter prins Henriks død forlyder det nu fra flere kanter af dansk erhvervsliv, at prinsen har været en vigtig ambassadør for dansk erhverv i udlandet.

Der bliver et stort tomrum efter prins Henrik, der døde den 13. februar, hvis man skal tro flere topchefer i det danske erhvervsliv.

Prins Henrik har nemlig formået med sin personlighed at åbne mange døre, der ellers ville være lukkede for vores lille land.

- Han var kosmopolit (verdensborger, red.) og kunne begå sig overalt. Han havde indsigt i de lande, han besøgte, lyder det fra bestyrelsesformand i Jebsen & Co., Hans Michael Jensen ifølge borsen.dk.

Prins Henriks kærlighed til Asien var døråbner

Hans Michael Jensen fremhæver også prinsens grundige forberedelse som noget, der gav respekt, hvor han kom frem.

Jebsen & Co. har hovedsæde i Hong Kong, og her var det tydeligt, at prins Henriks store kærlighed til Asien åbnede døre til toppen af det kinesiske samfund.

Prins Henrik boede og studerede i sin ungdom i Kina, og derfor forstod han både kulturen og de særlige skikke, der er i landet.

Kongehus har fremmet danske interesser

Dronning Margrethes afdøde mand får desuden stor ros for at være god til at føre en samtale med personer på alle niveauer af samfundet.

Ifølge Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen skal det danske kongehus generelt have stor cadeau for deres massive indsats for at fremme danske interesser i udlandet.

Prinsens livslange arbejde kan Danmark nu se frem til at høste frugterne af i årene, der kommer, og det er ikke så lidt af et aftryk, han har sat på vores internationale relationer.

HISTORISK UDGAVE AF BILLED-BLADET

Torsdag d. 22. februar sender BILLED-BLADET en historisk udgave på gaden. Med alle de gribende og smukke øjeblikke fra afskeden med prins Henrik - PLUS et 48-sider stort mindetillæg med prinsens liv i billeder.

Læs mere om: