15. jun. 2019
Af Niels Burgos

Travl dag: Sådan skal de kongelige fejre vores smukke flag

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Både dronningen og hendes to sønner og svigerdøtre markerer 800-års dagen for det danske nationalflag, Dannebrog.

Ifølge savnet er det i dag, den 15. juni, 800 år siden, Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland - og det er en smuk anledning til at feste for vores unikke flag - både herhjemme og i Estland.

Dronningen får sin egen have

Dronningen er i Estlands hovedstad Tallinn, hvor hun er ankommet lørdag morgen med kongeskibet, der bærer samme navn som vores flag. Her får hun en travl og festlig dag i selskab med landets 49-årige, kvindelige præsident Kersti Kaljulaid. Dronningen skal bl.a. åbne en udstilling med dansk guldalderkunst, til stor fest på Frihedspladsen midt i Tallinn - og skal indvie en helt ny rosenhave, der bærer hendes navn. Dagen sluttes med en koncert og en gallamiddag - og søndagen rundes besøget af med en gudstjeneste i Tallinns domirke samt en afskedsreception, inden turen går tilbage mod Danmark.

Mary og Frederik til Vordingborg

I Danmark deltager prins Joachim og prinsese Marie i forskellige arrangementer i København. Bl.a. en festgudstjeneste i Københavns Domkirke og en koncert på Københavns Rådhus. Senere lørdag rykker kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til Vordingborg, hvor de deltager i en række arrangementer omkring bl.a. Gåsetårnet for at markere Dannebrogs "fødselsdag".

BILLED-BLADET rapporterer selvfølgelig fra arrangementerne - både her på sitet i løbet af dagen - og i bladet på torsdag.

Læs mere om: